top of page

10 november

1967 - Nights In White Satin’ van de Britse band The Moody Blues werd op single uitgebracht. Het nummer werd geschreven door zanger Justin Hayward. Hij is de opvolger van Denny Laine. Die zou zich 5 jaar later bij Paul en Linda McCartney voegen in Wings.

1926 - De Belgische kroonprins Leopold III trouwde met prinses Astrid Bernadette van Zweden. Astrid zou bijzonder populair worden in België. Ze dompelde haar volk in diepe rouw toen ze in 1935 om het leven kwam bij een verkeersongeluk in Zwitserland. Leopold III en Astrid waren de ouders van prinses (later groothertogin) Joséphine-Charlotte en de latere Belgische koningen Boudewijn en Albert II. 1969 - Twintig jaar nadat hij 'Rudolph The Red-Nosed Reindeer' de hitparade in heeft gezongen, kreeg Gene Autry eindelijk een gouden plaat voor deze single.


1969 - De eerste aflevering van Sesame Street in Amerika. Vanaf 4 januari 1976 werd Sesamstraat ook op de Nederlandse en Belgische TV uitgezonden. 1988 - De film Buster ging in de Vlaamse bioscopen draaien. Deze film is het levensverhaal van Buster Edwards, gespeeld door Phil Collins. Hij was één van de misdadigers die in 1963 bij een grote treinroof in Engeland miljoenen pond sterling buit maakten. Phil Collins heeft ook de muziek voor de film geschreven. Met zijn vertolking van 'A Groovy Kind Of Love' had Phil Collins een grote hit.


2008 - Overlijden Wannes Van De Velde, zanger, muzikant, dichter en beeldend kunstenaar. Zijn bekendste nummer is 'Ik wil deze nacht in de straten verdwalen'. Hij is 71 jaar geworden.


2008 - Overlijden van de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba. Ze brak in de jaren ’50 door als jazz-zangeres. In 1963 pleitte zij bij de Verenigde Naties tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als gevolg hiervan ging zij in Amerika wonen. In 1966 won zij een Grammy Award voor het album dat zij maakte met Harry Belafonte: 'An Evening With Belafonte/Makeba'. In 1967 scoorde zij een wereldhit met het nummer 'Pata Pata', dat ook in Vlaanderen de hitparade haalde. In 1985 verhuisde Miriam Makeba naar Brussel. In 1987 deed zij mee aan de Graceland-tournee van Paul Simon. Op uitnodiging van Nelson Mandela keerde zij in 1990 terug naar Zuid-Afrika. Miriam Makeba overleed vlak na een optreden in Italië. Ze is 76 jaar geworden.

Comments


bottom of page