top of page

25 oktober

1992 - Countryster Roger Miller stierf op 56-jarige leeftijd. Met ‘King Of The Road’ scoorde hij een Britse n°1-hit en een Amerikaanse top 5-hit.

1944 - Geboortedag Jon Anderson, Engelse zanger. Hij was medeoprichter van de groep Yes, bekend van de nummers 'Owner of a lonely heart', 'Roundabout', 'Yours is no disgrace'. Later scoorde hij samen met Vangelis de hits 'I'll find my way home' en 'I hear you now'. Hij had in de jaren 80 ook een solo-hit met 'Surrender' en 'Hold on to love'. Jon Anderson wordt 79 jaar.


1950 - Geboorte Chris Norman. Hij is vooral bekend als leadzanger en gitarist van de Britse softrockband Smokie en van het duet 'Stumblin' In' uit 1978 met de Amerikaanse zangeres Suzi Quatro. Chris norman wordt 73 jaar. 1964 - Geboorte Nicole, Duitse zangeres. Ze won in 1982 het Eurovisie Songfestival met 'Ein bißchen Frieden'. Andere liedjes van haar zijn 'Papillon', 'Meine kleine Freiheit' en 'Als de bloemen huilen konden'. Ze wordt 59 jaar.


1969 - 'Sugar Sugar' van The Archies stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst. Het bleef acht weken aan de top en was ook nummer 1 in Amerika, met een verkoop van meer dan zes miljoen exemplaren wereldwijd. Ook in Vlaanderen stond de single 7 weken op 1. 1969 - 'Little Green Bag' van The George Baker Selection kwam binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte de negende plaats+9. In Vlaanderen deed die nog beter met een 3e plaats. En zelfs in Amerika deed die het goed.


1975 - 'Dansez Maintenant' van Dave was met zijn twaalfde plaats de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Deze single stond vanaf 15 november 1975 twee weken lang op de eerste plaats. In Vlaanderen bleef die op de 2e plaats steken. De melodie van 'Dansez Maintenant' is die van 'Moonlight Serenade' van Glenn Miller uit 1939.


1988 - The Traveling Wilburys, een gelegenheidsgroep van Bob Dylan, Jeff Lynne, George Harrison, Tom Petty en Roy Orbison brachten hun eerste CD uit. Op dit album vinden we de singles 'Handle With Care' en 'End Of The Line' terug. Het succes van The Traveling Wilburys werd overschaduwd door de plotselinge dood van Roy Orbison op 6 december 1988.


2001 - Geboorte prinses Elisabeth. Eerste kind van koning Filip en koningin Mathilde. Als oudste is Prinses Elisabeth de eerste in de volgorde van de troonsopvolging. Ze wordt 22 jaar.


2012 - Overlijden van componist en pianist Joop Stokkermans. Hij componeerde vele liederen in het genre van de lichte muziek. Zo schreef hij onder meer de Nederlandse bijdragen aan het Eurovisie Songfestival van 1962 (De Spelbrekers met 'Katinka') en 1971 (Saskia & Serge met 'Tijd'). Hij verzorgde ook de muziek voor de succesvolle tv-serie 'Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer?' en voor andere succesvolle kinderseries op tv, zoals 'De Berenboot', 'Tita Tovenaar', 'Barbapappa' en 'Peppi en Kokki'. Hij componeerde ook de muziek voor meerdere albums van Kinderen Voor Kinderen. Joop Stokkermans is 75 jaar geworden.bottom of page