top of page

15 april

2005 - Overlijden John Fred Gourrier. In 1956 richtte hij John Fred & The Playboys op. Zij hadden een hit met 'Shirley'. Later werd hun naam veranderd in John Fred & His Playboy Band. Met 'Judy In Disguise (With Glasses)' stonden ze vier weken lang op de eerste plaats in de hitparade in Vlaanderen. John Fred Gourrier is 63 jaar geworden.1923 - Insuline werd voor de eerste keer algemeen beschikbaar gesteld voor lijders aan suikerziekte. 1944 - Geboorte Dave Edmunds, rockgitarist, zanger en producer die zeer beïnvloed was door de rock 'n roll muziek uit de jaren 50 en eind jaren zeventig zijn grootste successen behaalde met 'Girls talk' en 'I hear you knocking'. Hij wordt 80 vandaag.


1960 - Geboorte Koning Filip. Hij wordt 64 vandaag


1966 - Geboorte Samantha Fox, Brits (naakt)model en zangeres. Op 16-jarige leeftijd werd ze tweede bij een topless-verkiezing georganiseerd door 'The Sunday People'. Al snel was zij een bekend model als 'page-three girl' in de krant 'The Sun'. Ook verscheen ze regelmatig met naaktfoto's in mannenbladen. Halverwege de jaren tachtig begon ze aan een zangcarrière. Ze had enkele hits, waarvan 'Touch me' de grootste was. Ze wordt 58 jaar. 1967 - Nancy Sinatra en Frank Sinatra begonnen vier weken lang op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'Somethin' Stupid'. Ze werden de enige vader- en dochteract ooit die een nummer 1-single scoorde. UB40-zanger Ali Cambell coverde het lied in 1995 met zijn dochter Kibbi. Robbie Williams had in 2001 een Britse nummer 1 met zijn versie van het nummer met Nicole Kidman.


1968 - Aretha Franklin nam in de Atlantic-studio’s in New York haar nieuwe single 'Think' op. Zij heeft dit liedje samen met Ted White geschreven.


1990 - Overlijden van de Zweedse actrice Greta Garbo, o.a. bekend van haar rol in de film 'Mata Hari'. Ze is 84 jaar geworden.


2019 - Overlijden Engelse songwriter Les Reed. Zijn belangrijkste partners voor het schrijven van liedjes waren Gordon Mills, Barry Mason en Geoff Stephens, hoewel hij liedjes schreef met vele anderen, zoals Roger Greenaway, Roger Cook, Peter Callander en Johnny Worth. Les Reed schreef mee aan ongeveer zestig hitnummers en is vooral bekend van 'It's Not Unusual', 'Green, Green Grass of Home' en 'Delilah' (hits voor Tom Jones) en 'The Last Waltz' (Engelbert Humperdinck ). Hij is 83 jaar geworden.

2020 - Overlijden zanger, tekstschrijver, componist en producer Dries Holten. In 1966 vormde hij met Sandra Reemer het duo Sandra & Andres. In 1972 vertegenwoordigden ze Nederland op het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Als Het Om De Liefde Gaat'. In 1975 verbrak Dries Holten de samenwerking met Sandra Reemer. Hij ging met Rosy Pereira verder als Rosy & Andres. Het duo scoorde in 1975 en 1976 twee top 10-hits met 'Sausolito' en 'My Love'. Dries Holten schreef ook muziek voor andere artiesten. Zo schreef hij in 1971 de muziek bij het nummer 'Land Of Milk And Honey' van Mouth & MacNeal. In 1973 schreef hij de tekst voor het nummer 'Immer Wieder Sonntags' van het Duitse duo Cindy & Bert. Dries Holten is 84 jaar geworden.

Comments


bottom of page