top of page

16 april

1935 - Geboorte Bobby Vinton, Amerikaanse zanger. Hij is één van de bekendste liefdesliedjeszangers van de afgelopen decennia. Zijn grootste succes had hij met 'Blue Velvet'. Hij wordt 89 jaar.

1964 - Van tien uur ’s morgens tot één uur ’s nachts waren The Beatles in studio 2 van de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen bezig aan de opnames van 'A Hard Day’s Night'. Dit was de titelsong van hun eerste bioscoopfilm.


1979 - Gloria Gaynor kreeg platina voor 'I Will Survive'. Deze single was op 16 december 1978 binnengekomen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en stond vanaf 10 maart 1979 drie weken lang op de eerste plaats.


1949 - Geboorte Astrid Nijgh. Nederlandse zangeres. In 1973 scoorde ze een grote hit met het nummer 'Ik doe wat ik doe'. Ze was de eerste echtgenote van tekstschrijver Lennaert Nijgh. Zij wordt 75 jaar.


1963 - Geboorte Donny Osmond. Met zijn broers vormde hij op 15-jarige leeftijd The Osmonds. Hij had drie solohits: 'Tweedle dee', 'I'm gonna knock on your door' en 'Long haired lover from Liverpool'. Hij wordt 61 jaar.


2020 - Overlijden Christophe, Franse zanger bekend van de hits 'Aline', 'Les Marionnettes' en 'Les Mots Bleus'. Hij is 74 jaar geworden.


2021 - Overlijden Engelse songwriter Barry Mason. Als toonaangevende songwriter uit de jaren zestig schreef hij het grootste deel van zijn meest succesvolle nummers in samenwerking met Les Reed. Zijn liedjes zijn opgenomen door vele artiesten, waaronder Tom Jones, David Essex, The Drifters, Rod Stewart, Petula Clark, Perry Como, Elvis Presley en Engelbert Humperdinck. 2021 - Overlijden van de Kingsmen-gitarist Mike Mitchell. De garagerock- en blue-eyed soulband uit de jaren 60 uit Portland, Oregon, is vooral bekend van hun opname uit 1963 'Louie Louie'. Hij is 85 jaar geworden.

Comments


bottom of page