25 juli

2020 - Precies één jaar geleden overleed Peter Green, Brits gitarist, vooral bekend geworden als oprichter van Fleetwood Mac. Hij is één van de meest onderschatte bluesgitaristen van de jaren 60 en werd door BB King bestempeld als de enige gitarist die hem ooit 'the cold sweats' bezorgde. Nummers zoals 'Albatross' en 'Oh Well' zijn nummers die rauwe emoties losmaken. Hij is 73 jaar geworden.


1951 - Geboorte Connie Witteman, Nederlandse zangeres die bekend werd onder de naam Vanessa. Gedurende haar huwelijk met Hans Breukhiven en enkele jaren daarna stond ze bekend onder haar getrouwde naam Connie Breukhoven. Ze is in Vlaanderen vooral bekend van de hit 'Upside down'.


1970 - The Carpenters begonnen een vier weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met '(They Long To Be) Close To You'. De eerste van drie Amerikaanse nummer 1's en 17 andere Top 40-hits. Het lied werd in 1963 geschreven door Hal David en Burt Bacharach en werd voor het eerst aangeboden aan Herb Alpert, maar die moest er niks van weten. In Vlaanderen kwamen ze niet verder dan de 30ste plaats.


1995 - Overlijden van de Amerikaanse countryzanger Charlie Rich. We kennen hem van de wereldwijde hit uit 1973: 'The Most Beautiful Girl’, goed voor 3 weken op 1 in Vlaanderen.