top of page

25 juli

1984 - Overlijden Willie Mae 'Big Mama' Thornton. Ze had een nummer 1 R&B-hit in 1953 met ‘Hound Dog’, later gecoverd door Elvis Presley. Ze schreef en nam ook 'Ball 'n' Chain' op, dat Janis Joplin opnam. Ze is 58 jaar geworden.

1951 - Geboorte Connie Witteman, Nederlandse zangeres die bekend werd onder de naam Vanessa. Gedurende haar huwelijk met Hans Breukhoven en enkele jaren daarna stond ze bekend onder haar getrouwde naam Connie Breukhoven. Ze is in Vlaanderen vooral bekend van de hit 'Upside down'. Ze wordt 72 jaar. 1951 - Geboorte Verdine White, bassist bij Earth, Wind & Fire, bekend van de hitsingles 'Shining Star', 'Let's Groove' en 'Boogie Wonderland'. De band heeft 20 Grammy-nominaties ontvangen en was de eerste Afro-Amerikaanse act die Madison Square Garden uitverkocht. Hij wordt 72 jaar.

1966 - The Monkees namen in de RCA Studios in Hollywood 'Last Train To Clarksville' op. Deze compositie is geïnspireerd op het einde van 'Paperback Writer' van The Beatles. Het werd op 16 augustus 1966 als de eerste single van The Monkees uitgebracht. De single kwam op 10 september 1966 binnen in de Billboard Hot 100 en haalde de eerste plaats. In Vlaanderen kwam die niet verder dan de tipparade.


1970 - The Carpenters begonnen een vier weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met '(They Long To Be) Close To You'. De eerste van drie Amerikaanse nummer 1's en 17 andere Top 40-hits. Het lied werd in 1963 geschreven door Hal David en Burt Bacharach en werd voor het eerst aangeboden aan Herb Alpert, maar die moest er niks van weten. In Vlaanderen kwamen ze niet verder dan de 30ste plaats.


1970 - 'Un Rayo Del Sol' van de groep Los Diablos uit Barcelona kwam binnen in de Nederlandse Tipparade. Deze Spaanse zomerhit was in Nederland geen succes. In Vlaanderen wel, met als hoogste positie plaats 14.


1981 'No Me Hables' van Juan Pardo kwam de hitparade binnen en bereikte de zesde plaats. Juan Pardo werd in november 1942 geboren. Op twintigjarige leeftijd debuteerde hij als rock’n’roll-zanger. Later werd hij producer. In 1971 produceerde hij 'Borriquito', de grote zomerhit van Peret. 2020 - Precies drie jaar geleden overleed Peter Green, Brits gitarist, vooral bekend geworden als oprichter van Fleetwood Mac. Hij is één van de meest onderschatte bluesgitaristen van de jaren 60 en werd door BB King bestempeld als de enige gitarist die hem ooit 'the cold sweats' bezorgde. Nummers zoals 'Albatross' en 'Oh Well' zijn nummers die rauwe emoties losmaken. Hij is 73 jaar geworden.

Comentarios


bottom of page