top of page

25 december

1995 - Nadat hij thuis in Beverly Hills een beroerte had gekregen, stierf Dean Martin. Na de oorlog maakte hij tot 1957 een serie films met de komiek Jerry Lewis. In 1955 heeft hij met 'Memories Are Made Of This' zijn eerste nummer 1-notering. Negen jaar later bereikte 'Everybody Loves Somebody' ook de top van de hitparade. Dean Martin is 78 jaar geworden.

1954 - Geboorte Schotse zangeres Annie Lennox. Samen met David Stewart vormde zij The Eurythmics en scoorden ze in de jaren 80 de ene hit na de andere: 'There must be an angel (playing with my heart)', 'Here comes the rain again', 'The miracle of love' en 'Sweet dreams'. Ze wordt vandaag 69 jaar.


1977 - Overlijden van de Britse acteur, regisseur en componist Charlie Chaplin. Hij begon in 1914 in Hollywood. Bekende films: 'Modern times', 'The great dictator' en 'The gold rush'. Hij werd in Amerika veroordeeld door de anti-communistencommissie McCarthy en verhuisde in 1952 naar Zwitserland, waar hij ook stierf. Zijn lijk zou worden gestolen door dieven die -tevergeefs- een losgeld eisten, en 11 weken later werd teruggevonden bij het Meer van Genève. Hij is 88 jaar geworden.


1980 - Op de ring van Lier kwamen Louis Neefs en zijn vrouw Liliane bij een verkeersongeluk om het leven. Hun vijftienjarige zoon Günther raakte zwaargewond. Ze waren allebei amper 43 jaar.


2006 - In een ziekenhuis in Atlanta overleed James Brown aan een hartstilstand. Hier was hij een dag eerder met een zware longontsteking opgenomen. De Amerikaanse soulzanger had in 1956 zijn eerste hit met 'Please Please Please'. In 1965 kreeg James Brown een Grammy Award voor 'Papa’s Got A Brand New Bag'. Hij is 73 jaar geworden.


2016 - Overlijden van de Britse zanger George Michael. In 1981 richtte hij met Andrew Ridgeley Wham! op. Vanaf het eerste album 'Fantastic' was de groep succesvol. In 1984, nog tijdens zijn periode bij Wham, scoorde George Michael zijn eerste solohit met 'Careless Whisper'. Eind 1984 maakte Wham! met 'Last Christmas' een kerstklassieker. Wham stopte in 1986 waarna George Michael een jaar later met zijn eerste officiële soloalbum 'Faith' kwam. Eind 1991 scoorde hij, in duet met Elton John, een wereldwijde hit met een nieuwe versie van Elton Johns nummer 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'. In 2004 scoorde hij zijn laatste hit met 'Amazing' van zijn laatste studioalbum 'Patience'. George Michael werd op 25 december 2016 dood aangetroffen in bed door zijn partner. Op 7 maart 2017 werd bekendgemaakt dat George Michael een natuurlijke dood is gestorven als gevolg van een ziekte aan de hartspier, in combinatie met een ontsteking van het hartspierweefsel en een leververvetting. George Michael is 53 jaar geworden.

Comments


bottom of page