24 oktober

2016 - Overlijden Bobby Vee, Amerikaans zanger en acteur. In de eerste helft van de jaren zestig werd Bobby Vee een succesvol tieneridool en een internationale ster. Hij scoorde vele hits, waaronder 'Take good care of my baby', 'Rubber ball' en 'The night has a thousand eyes'. Hij is 73 jaar geworden.

1936 - Geboorte Bill Wyman, Brits muzikant die bekend is geworden als basgitarist van de Rolling Stones. Hij wordt 85 jaar vandaag.


1961 - De Belgische non Luc-Gabrielle (Jeanine Deckers) nam als Soeur Sourire het nummer ‘Dominique’ op. Als The Singing Nun zou ze als eerste Belgische op n°1 komen in de Amerikaanse hitparade.


1978 - De film The Wiz ging in première. Het is een remake van The Wizard Of Oz. De cast bestond uitsluitend uit Afro-Amerikaanse artiesten, onder wie Diana Ross en Michael Jackson.


2017 - Overlijden Fats Domino, Amerikaanse R&B zanger en pianist. Hij was een belangrijke bruggenbouwer tussen de zwarte rhythm & blues en de blanke rock & roll. Dankzij hits als 'Ain't That A Shame', 'There Goes My Heart Again' en 'Blueberry Hill' verwierf ‘The Fat Man’ de status van een absolute wereldster. Na Elvis is hij met 65 miljoen verkochte platen de op één na succesvolste artiest uit de geschiedenis van de rock & roll. HIj is 89 jaar geworden.