top of page

16 mei

1946 - Geboorte Francis Goya, Belgisch componist, gitarist en producer. Hij heeft samengewerkt met internationale artiesten als Demis Roussos en Vicky Leandros. Zijn meest bekend hit is het instrumentale 'Nostalgia' uit 1975. Hij wordt 78 jaar.


1891 - Gerard en Anton Philips richtten Philips & Co op om te voldoen aan de groeiende vraag naar gloeilampen, die was ontstaan na de algemene beschikbaarheid van elektriciteit. In de jaren twintig van de twintigste eeuw begon de fabriek ook andere producten te maken. Zo kwam men in 1939 met het eerste elektrische Philips-scheerapparaat, de Philishave. Philips bracht ook als eerste in 1963 de audiocassette op de markt, die zeer succesvol was. 1953 - Geboorte Pierce Brosnan, Ierse acteur en filmproducent. Bekend van de verschillende James Bond films: zijn eerste film 'Golden Eye' was een schot in de roos. Zijn volgende twee Bond films 'Tomorrow never dies' en 'The world is not enough' waren eveneens een succes. Daarom mocht Pierce ook nog zijn vierde Bond film maken. Deze werd met wat meer gemengde gevoelens ontvangen. 'Die Another Day' bracht meer dan verwacht op maar kan toch niet het gewenste Bond gevoel overbrengen. Hij wordt 71 jaar.


1966 - De LP 'Pet Sounds' van The Beach Boys lag in de platenwinkel. Vier maanden heeft Brian Wilson aan dit meesterwerk gewerkt. Op 'Pet Sounds' staan juweeltjes zoals 'Wouldn’t It Be Nice', 'Sloop John B', 'Caroline No' en 'God Only Knows'. 1974 - Geboorte Laura Pausini, Italiaanse zangeres. Ze heeft veel aanhang in België. Vooral in de jaren 90 was ze erg populair. Haar grootste hits zijn 'La Solitudine' en 'Strani amore'. Ze wordt 50 jaar.


1990 - Overlijden Sammy Davis Jr., Amerikaanse zanger, musicus en acteur. Als zanger boekte hij na de Tweede Wereldoorlog succes met hitsingles als ‘Something's Gotta Give’, ‘Love Me or Leave Me’, ‘That Old Black Magic’ en ‘Too Close for Comfort’. De soundtrack van de Amerikaanse detectiveserie 'Barretta' leverde hem in 1976 zijn grootste hit op. Verder was hij als acteur tussen 1933 en 1989 in ruim 35 films te zien. Hij is 64 jaar geworden.


1990 - Overlijden Jim Henson, een Amerikaanse poppenspeler, producent en regisseur. Hij werd vooral bekend als de bedenker van de Muppets. Eén van zijn eerste en bekendste creaties was Kermit de Kikker. Hij is maar 53 jaar geworden.

Comments


bottom of page