top of page

17 mei

2010 - Vandaag staan we stil bij het overlijden van Bobbejaan Schoepen. Hij ging van ons heen op 17 mei 2010. Muzikant, auteur, componist, zanger en entertainer, stichter en bezieler van Bobbejaanland. 'De jodelende fluiter' was in 1948 zijn eerste hit. Andere onvergetelijke nummers zijn 'Ik sta op wacht', 'Café zonder bier', 'Een hutje op de heide', 'Ik heb eerbied voor jouw grijze haren' en 'De lichtjes van de Schelde'. Hij is 85 jaar geworden.

1846 - Adolphe Sax vroeg octrooi aan op de saxofoon.


1945 - Geboorte van Leah Thys. Ze is vooral bekend van haar rol als Marianne Bastiaens in Thuis. Ze wordt vandaag 79 jaar. 1961 - Geboorte Ierse zangeres Enya. Wereldwijd heeft ze meer dan 75 miljoen platen verkocht. In 1988 stond ze 3 weken op de 1ste plaats in Vlaanderen met 'Orinoco flow'. Ze wordt 63 jaar.


1967 - Glen Campbell nam 'Gentle on my mind' op. Het nummer won het jaar daarop vier Grammy Awards en werd het thema van de televisieshow 'The Glen Campbell Goodtime Hour' tussen 1969 en 1972. 1971 - Geboorte Ronny Mosuse, Vlaamse zanger, muzikant, songwriter en muziekproducent. Samen met Bart Peeters en zijn overleden broer Robert vormde hij The Radios. Hij schreef mee aan hun tophit 'She goes nana'. Hij wordt 53 jaar. 2002 - Na een week in coma te hebben gelegen, overleed Sharon Sheeley aan de gevolgen van een herseninfarct. De Amerikaanse componiste heeft in de jaren vijftig en zestig hits geschreven voor o.a. haar vriend Eddie Cochran ('Something else') en Ricky Nelson ('Poor little fool'). Sharon Sheeley is 62 jaar geworden.


2012 - Overlijden Donna Summer, Amerikaanse zangeres. Ze is het bekendst van haar disco hits uit de jaren 70, die haar de bijnaam "koningin van de disco" opleverden. Donna Summer is 63 geworden.


2018 - Overlijden Jürgen Marcus , Duitse schlagerzanger, bekend van de liedjes 'Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben' en 'Ein Festival der Liebe'. Hij is 69 jaar geworden.


2022 - Overlijden van de Griekse componist Vangelis, die bekend stond om zijn gevierde filmthema's voor Chariots of Fire en Blade Runner. Vangelis proefde voor het eerst bekendheid als toetsenist in de band Aphrodite's Child met zanger Demis Roussos eind jaren zestig. Hij is 79 jaar geworden.

Comments


bottom of page