top of page

24 januari

1958 - Elvis Presley stond op nummer 1 in Engeland met 'Jailhouse Rock'. Het werd de eerste single ooit die de hitparade binnenkwam op nummer 1 en was Elvis Presley's tweede nummer 1 in Engeland. In Vlaanderen bleef 'Jailhouse rock' steken op de 8ste plaats.

1941 - Geboorte Neil Diamond, Amerikaanse zanger en liedjesschrijver die sinds 1966 wereldwijd ruim 130 miljoen platen heeft verkocht. Bekende hits van hem zijn 'Sweet Caroline', 'Song sung blue', 'Love on the rocks', 'Beautiful noise', 'Long fellow serenade', 'I am I said' en 'Cracklin' Rosie'. In 2018 moest hij stoppen met optreden omdat hij de ziekte van Parkinson heeft. Hij wordt vandaag 83 jaar.

1947 - Overlijden Felix Timmermans, Vlaams schrijver en dichter. Hij was één van Vlaanderens meest vertaalde en productieve auteurs. Zijn bekendste werk is de roman 'Pallieter' (1916). Hij is 60 jaar geworden. 1953 - Geboorte Matthew Wilder, Amerikaanse zanger en muzikant. Hij behaalde in Vlaanderen met de single 'Break my stride' in het voorjaar van 1984 een gigantische hit, met als hoogste notering plaats 3. Hij wordt vandaag 71 jaar.


1967 - Aretha Franklin nam in de Muscle Shoals Studio in Alabama het liedje 'I Never Loved A Man (The Way I Love You)' op. Dit is één van de tracks op het gelijknamige album dat in New York werd afgemaakt, omdat haar echtgenoot voortdurend overhoop lag met de studiomuzikanten. 'I Never Loved A Man (The Way I Love You)' werd de eerste grote hit voor Aretha Franklin. De single kwam op 4 maart 1967 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de negende plaats.


Enkele jarige BV's:s Michel Preud'homme (65), Gert Verhulst (56) en Veerle Baetens (46)

bottom of page