top of page

23 januari

1965 - 'Downtown' maakte van Petula Clark de eerste Britse zangeres met een nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst sinds Vera Lynn in 1952. Het nummer was ook een grote hit in zowat gans Europa. Opgenomen in drie takes, waarbij de tweede take uiteindelijk werd gekozen als de voltooide track. Tijdens de opnames was o.a andere Jimmy Page één van de sessiespelers in de studio.

1959 - Geboorte Luk Wyns. Belgisch scenarist, acteur, auteur en regisseur. Begin jaren 90 werd hij bij het grote publiek bekend met de Vlaamse sitcom 'Familie Backeljau'. Als acteur had Luk Wyns hoofdrollen in 'Langs de kade', 'Coppers', 'Gevoel voor tumor' en de recente serie 'Glad ijs'. In de serie 'Matroesjka's' vertolkte Luk Wyns één van de hoofdrollen van bendelid en vrouwenhandelaar Eddy Stoefs. Hij creëerde en regisseerde ook de veelbesproken dark comedy reeks 'Crimi Clowns'. En hij schrijft, regisseert en speelt sinds 1992 de populaire radiospots van de doe-het-zelf-keten Gamma. Luk Wyns wordt vandaag 65 jaar.


1971 - George Harrison werd de eerste solo-Beatle met een nummer 1 toen 'My Sweet Lord' naar de top van de Britse single-hitlijsten ging. Het nummer van zijn album 'All Things Must Pass' bleef vijf weken op nummer 1 staan. In Vlaanderen stond George Harrison vier weken op de eerste plaats.


1986 - Tijdens een plechtigheid in New York werden de eerste artiesten geïntroduceerd in de Rock And Roll Hall Of Fame. Dit waren Chuck Berry, Elvis Presley, Ray Charles, Sam Cooke, Buddy Holly, Little Richard, James Brown, The Everly Brothers en Jerry Lee Lewis.


2017 - De Afro-Amerikaanse soul- en R&B-zanger, songwriter en platenproducer Bobby Freeman stierf een natuurlijke dood op 76-jarige leeftijd. Hij scoorde de 1958 de hit 'Do You Want To Dance'. Het nummer werd gecoverd als 'Do You Wanna Dance' door Del Shannon, The Beach Boys, Johnny Rivers, Bette Midler, John Lennon, Cliff Richard, Marc Bolan & T.Rex, the Mamas & The Papas en the Ramones.bottom of page