top of page

23 december

1961 - De soundtrack van de bioscoopfilm 'The Young Ones' kwam binnen in de Britse albumlijst. Dit was de tweede LP van Cliff Richard & The Shadows die de eerste plaats bereikte. Naast de titelsong staat op dit album ook nog de single 'When The Girl In Your Arms (Is The Girl In Your Heart)'.

1969 - B. J. Thomas kreeg goud voor 'Raindrops Keep Fallin’ On My Head'. Dit liedje werd geschreven door Hal David en Burt Bacharach voor Butch Cassidy And The Sundance Kid. Paul Newman en Robert Redford speelden de hoofdrollen in deze bioscoopfilm. 'Raindrops Keep Fallin’ On My Head' van B.J. Thomas stond vanaf 3 januari 1970 vier weken lang aan de top van de Billboard Hot 100.


1995 - Eerste aflevering van Thuis werd uitgezonden. En met dit verhaal begon het: Een avondje uit in de disco had voor Peggy Verbeeck minder prettige gevolgen. Ze voelde zich ziek omdat ze een XTC-pil had genomen. Haar vriend Bennie De Taeye had daar op aan gedrongen. Frank Bomans probeerde komaf te maken met zijn zoveelste minnares, Simonne Backx. Hij sloeg erin zijn relatie geheim te houden voor Jenny, maar niet voor zijn dochter Bianca. Bij dr. De Decker stond zoon Tom onverwachts weer voor de deur. Zijn zus Ann was daar niet zo mee opgezet. En vader Walter eigenlijk ook niet.

bottom of page