23 augustus

1963 - ‘She Loves You’, de derde single van The Beatles, werd uitgebracht. Nog vóór iemand ook maar één noot had gehoord van het nummer, waren er al 500.000 exemplaren besteld.

1962 - John Lennon trouwde met Cynthia Powell op het Mount Pleasant-registratiekantoor in Liverpool. Vervolgens speelde hij die avond een optreden met The Beatles in de Riverpark Ballroom in Liverpool.


1942 - Geboorte Roger Greenaway, zanger, songwriter, lid van David & Jonathan and the Kestrels. Best bekend voor zijn songwriting samenwerkingen met Roger Cook: ' 'Long cool woman in a black dress' (The Hollies); 'You've got your troubles' (The Fortunes) en 'Something's Gotten Hold of My Heart' (Gene Pitney).


1952 - Geboorte Vicky Leandros, pseudoniem van Vasiliki Papathanasiou. Naast Grieks en Duits heeft ze ook veel nummers in het Frans en Engels gezongen. Ook nam zij verscheidene nummers op in het Japans, Nederlands, Italiaans en Spaans. In totaal heeft ze bijna 80 albums uitgebracht. In 1972 won ze het songfestival met 'Après toi'.