top of page

23 augustus

1963 - ‘She Loves You’, de derde single van The Beatles, werd uitgebracht. Nog vóór iemand ook maar één noot had gehoord van het nummer, waren er al 500.000 exemplaren besteld.

1913 - In Kopenhagen werd het beeld van de Kleine Zeemeermin onthuld. Het sprookje werd voor het eerst door Hans Christian Andersen gepubliceerd in 1837. De kleine zeemeermin heeft vele mensen geïnspireerd. De Deense brouwer Carl Jacobsen gaf opdracht een standbeeld te maken na de balletvoorstelling "The Little Mermaid" van de balletmeester Hans Beck. De beeldhouwer Edward Eriksen kreeg de opdracht het beeld te situeren op een granieten steen op de Langelinie Pier, voor zich uit starend, denkend aan haar prins. Model voor het het hoofd stond de danseres Ellen Price, voor het het lijf de vrouw van Eriksen.


1938 - Geboorte Roger Greenaway, zanger, songwriter, lid van David & Jonathan and the Kestrels. Best bekend voor zijn songwriting samenwerkingen met Roger Cook: ' 'Long cool woman in a black dress' (The Hollies); 'You've got your troubles' (The Fortunes) en 'Something's Gotten Hold of My Heart' (Gene Pitney). HIj wordt vandaag 85 jaar.


1952 - Geboorte Vicky Leandros, pseudoniem van Vasiliki Papathanasiou. Naast Grieks en Duits heeft ze ook veel nummers in het Frans en Engels gezongen. Ook nam zij verscheidene nummers op in het Japans, Nederlands, Italiaans en Spaans. In totaal heeft ze bijna 80 albums uitgebracht. In 1972 won ze het songfestival met 'Après toi'.Ze wordt vandaag 71 jaar. 1953 - Geboorte Bobby G, zanger van de Britse popgroep Bucks Fizz die de Britse hits 'Making Your Mind Up' (1981), 'The Land of Make Believe' (1981) en 'My Camera Never Lies' (1982) had en een van de best verkopende groepen van de jaren tachtig. Hij wordt 70 jaar.

1962 - John Lennon trouwde met Cynthia Powell op het Mount Pleasant-registratiekantoor in Liverpool. Vervolgens speelde hij die avond een optreden met The Beatles in de Riverpark Ballroom in Liverpool.


1968 - The Rascals kregen een gouden plaat voor 'People Got To Be Free'. Deze single stond vanaf 17 augustus 1968 vijf weken lang bovenaan in de Billboard Hot 100. 'People Got To Be Free' werd geschreven naar aanleiding van de moord op dominee Martin Luther King op 4 april 1968.

2010 - Overlijden van de Amerikaanse songwriter George David Weiss. Hij schreef onder meer de tekst voor de hits 'Can´t Help Falling In Love' van Elvis Presley en 'What A Wonderful World' van Louis Armstrong. In 1961 bewerkte hij een Afrikaans volksliedje. Dat werd 'The Lion Sleeps Tonight' dat een hit werd in de uitvoering van The Tokens. Ook schreef hij muziek voor films en musicals. In 1964 werd hij opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. George David Weiss is 89 jaar geworden.


2018 - Overlijden van de Amerikaanse gitarist Ed King. Hij is vooral bekend geworden als lid van de rockgroep Lynryd Skynryd. Ed King schreef mee aan één van de grootste hits van de band, 'Sweet Home Alabama'. In 1975 stapte Ed King uit Lynryd Skynryd. Dit was twee jaar voor het vliegtuigongeluk waarbij twee leden van de band, een achtergrondzangeres en de manager om het leven kwam. Ed King is 68 jaar geworden.

Comments


bottom of page