top of page

22 november

1957 - Tom & Jerry maakten hun televisiedebuut in het televisieprogramma American Bandstand. Zij zongen 'Hey Schoolgirl'. Deze debuutsingle kwam op 23 december 1957 binnen in de Billboard Top 100 en bleef op 49 steken. Sinds 1965 zijn Tom & Jerry wereldberoemd als Simon & Garfunkel.

1940 - Geboorte Frank Duval, Duitse zanger en componist uit Berlijn. Hij schreef muziek voor de Duitse krimi's Tatort, Der Alte en Derrick. En in 1981 had hij een nummer 1 hit in Vlaanderen met 'Angel of mine'. Frank Duval wordt vandaag 83 jaar.


1940 - Geboorte Amerikaans-Britse acteur, regisseur, scriptschrijver en cartoonmaker Terry Gilliam. Hij is één van de zes oorspronkelijke leden van het Monty Python team. Hij deed ook de regie van 'Twelve monkeys', 'The fisher king' en 'The brothers Grimm'. Hij wordt 83 jaar.


1963 - De Amerikaanse president John F. Kennedy werd in Dallas in Texas vermoord. Hij is 46 jaar geworden.


1967 - 'Soul Man' van Sam & Dave bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. Deze single is op 9 september 1967 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en bereikte de tweede plaats. In Vlaanderen kwam die niet verder dan de 16e plaats.


1968 - 'The White Album' van The Beatles lag in de platenwinkel. Op deze dubbel-LP staan dertig tracks die tussen 30 mei en 13 oktober 1968 in de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen zijn opgenomen. Het album werd in een eenvoudige witte hoes gestoken, in schril contrast met de kleurrijke platenhoes van voorganger ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band'. Op deze dubbel-LP staan o.a. 'Back In The U.S.S.R'. en 'Ob-La-Di Ob-La-Da'.


1980 - Overlijden Amerikaanse toneel- en filmactrice Mae West. Ze was een seksidool in de jaren '20 en '30. Films waarin ze meespeelde zijn o.a. 'Go West young man' en 'I'm no angel'. Haar optreden in de door haar zelf geschreven Broadway-show: "Sex" (in 1926) kwam haar op acht dagen celstraf te staan. Ze is 86 jaar geworden.


2007 - Overlijden Maurice Béjart, Frans choreograaf. Op verzoek van een arts begon hij met dansen om zijn gezondheid te verbeteren. Béjart werkte sinds 1987 in het Zwitserse Lausanne als artistiek leider van het 'Béjart Ballet Lausanne'. Zijn bekendste balletten maakte hij op de muziek van 'Le sacré du printemps' van Igor Stravinski, de 'Bolero' van Maurice Ravel en 'Roméo et Juliette' van Hector Berlioz. Hij is 80 jaar geworden. 2020 - Overlijden Corrie Van Gorp, Nederlandse actrice en zangeres. Samen met Andre Van Duin en Frans van Dusschoten vormden de drie jarenlang een populair revuegezelschap. Twee bekende typetjes die André Van Duin en Corrie Van Gorp samen vertolkten, waren Meneer en Mevrouw de Bok. Ze is ook bekend van enkele carnavalhits: 'Zo slank zijn als je dochter', 'Allie van de wegenwacht' en 'Ik ben tamboer'. Ze is 78 jaar geworden.

Comments


bottom of page