top of page

22 december

2010 - Het zebrapad over Abbey Road in Londen stond vanaf deze dag op de Britse erfgoedlijst. De oversteekplaats bij de Abbey Road-studio´s werd beroemd gemaakt door The Beatles. De vier leden van de band poseerden erop voor de hoesfoto van hun album Abbey Road uit 1969.

1962 - Voor het eerst in de muziekgeschiedenis bereikte een Britse groep de top van de Amerikaanse hitparade. The Tornados stonden drie weken lang op de eerste plaats met 'Telstar'. Dit instrumentale nummer werd gecomponeerd en geproduceerd door Joe Meek. 'Telstar' is geïnspireerd door de gelijknamige communicatiesatelliet die op 10 juli 1962 werd gelanceerd. Op 23 juli 1962 werden wereldwijd de eerste televisiesignalen door de Telstar doorgegeven. Kijkend naar zijn televisie is Joe Meek op de melodie gekomen. 1972 - Geboorte Franse zangeres, actrice en en fotomodel Vanessa Paradis. Ze scoorde hits met 'Joe le taxi' en 'Be my baby'. Als actrice was ze te bewonderen in films als 'Noce Blanche', 'Une chance sur deux' en 'Mon ange'. Ze had een relatie met Lenny Kravitz, en vanaf 1998 met Johnny Depp, met wie ze twee kinderen heeft. Ze wordt 51 jaar.


1973 - Elton John begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Britse albumlijst met 'Goodbye Yellow Brick Road'. Het album bevat het eerbetoon aan Marilyn Monroe, 'Candle in the Wind', evenals drie succesvolle singles: 'Bennie and the Jets', 'Goodbye Yellow Brick Road' en 'Saturday Night's Alright for Fighting'.


2014 - Overlijden van de Engelse zanger Joe Cocker. Joe Cocker scoorde in 1968 zijn eerste hit met een cover van het Beatles-nummer 'With A Little Help From My Friends'. Hij maakte van het coveren zijn handelsmerk doordat hij songs van andere artiesten geheel naar zijn eigen hand wist te zetten. In 1969 vestigde hij definitief zijn naam met zijn legendarische optreden op Woodstock. Joe Cocker scoorde in de jaren´70 diverse hits maar daarmee begonnen ook de problemen met drugs en alcohol. In de jaren´80 maakte hij een succesvolle comeback. In 1982 scoorde hij een nr.1-hit in de Verenigde Staten met 'Up Where We Belong', een duet met Jennifer Warnes uit de film An Officer And A Gentleman. Zijn laatste grote hit scoorde hij in 1994 met een cover van het Lovin’ Spoonful-nummer 'Summer In The City'. Joe Cocker overleed aan de gevolgen van longkanker. Hij is 70 jaar geworden.

bottom of page