top of page

21 november

1954 - De Amerikaanse zangeres en actrice Rosemary Clooney stond met 'This Ole House' op nummer 1 in de Engelse hitparade. Dit nummer was ook een nummer 1 voor Shakin' Stevens in 1981.

1963 - 'Fun In Acapulco' ging in première. Zes dagen later was deze film met Elvis Presley en Ursula Andress in talloze Amerikaanse bioscopen te zien. Voor de film zijn in Acapulco in Mexico enkele opnamen op locatie gemaakt. Het leeuwendeel is echter in Hollywood opgenomen. In de film zingt Elvis Presley onder meer 'I Think I’m Gonna Like It Here', 'Mexico', 'You Can’t Say No In Acapulco' en 'Bossa Nova Baby'. Alle liedjes zijn op 22 en 23 januari en op 27 februari 1963 opgenomen in de studio van Radio Recorders in Hollywood.


1970 - The Partridge Family begon een drie weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'I Think I Love You'. Het nummer was te zien in de eerste aflevering van de tv-serie Partridge Family, gemaakt door hetzelfde bedrijf dat The Monkees maakte.


1991 - Michael Jackson bracht zijn 8ste studioalbum 'Dangerous' uit. Het was het eerste album dat Michael Jackson uitbracht onder zijn nieuwe contract bij Sony, zonder zijn producer Quincy Jones. Van 'Dangerous' zijn wereldwijd meer dan 42 miljoen exemplaren verkocht. Bekende hits van het album zijn 'Black or white', 'Remember the time' en 'Heal the world'. 2017 - Overlijden David Cassidy. Hij was bekend door zijn rol als Keith Partridge, de zoon van Shirley Partridge in de musical-sitcom The Partridge Family uit de jaren 70. Hij was een waar tieneridool en scoorde een hit met 'How Can I Be Sure'. Hij is 67 jaar geworden.


  • 1993 - Er begint een koudegolf in het land. Maximumtemperatuur overal negatief.
bottom of page