top of page

21 januari

2002 - Overlijden Peggy Lee. Zij begon haa oopbaan in de jaren veertig als zangeres bij het orkest van Benny Goodman. In 1958 had Peggy Lee een wereldhit met 'Fever'. Zij is 81 jaar geworden.1941 - Geboorte Placido Domingo, wereldberoemde Spaanse operazanger en dirigent. Hij is bekend om zijn veelzijdigheid als tenor. Zijn repertoire omvat rollen in het Frans, Duits, Spaans, Italiaans en het Russisch. Hij wordt vandaag 83 jaar.


1950 - Geboorte Leslie Sebastian Charles, beter bekend onder zijn artiestennaam Billy Ocean. Britse zanger die vooral in de jaren 70 en 80 hits scoorde: 'Red light', 'Are you ready', 'Love really hurts without you', 'European Queen', 'When the going gets tough, the tough gets going', .... Hij wordt vandaag 74 jaar.


1963 - Geboorte presentatrice, schrijver en seksuoloog Goedele Liekens. Ze was in 1986 'miss België'. Daarna presenteerde ze diverse programma's voor VTM, VT4 en Vijf TV waaronder de talkshow 'Goedele', 'Wie ben ik', 'Meer moet dat niet zijn', 'Recht van antwoord' en 'Sterke vrouwen'. Ze werkte als sekstherapeut voor de Rutgersstichting en is schrijver van de boeken '69 vragen over seks', 'Het vaginaboek', 'Het penisboek', 'Start2sex' en 'Sterke vrouwen'. Ze wordt 61 jaar. 1984 - Na zo’n acht jaar in coma te hebben gelegen overleed soul-zanger Jackie Wilson op 21 januari 1984. Tijdens een optreden in het Latin Casino in Camden in New Jersey werd hij op 25 september 1975 getroffen door een hartaanval. Hij wordt beschouwd als één van de eerste, meest invloedrijke koplopers van de soulmuziek. Hij is vooral bekend van de hit 'Reet Petite'. Jackie Wilson is 40 jaar geworden.


1994 - Geboortedag Nederlandse zanger en presentator André Hazes jr, zoon van volkszanger André Hazes. In 2006 had hij een enorme hit in Nederland en Vlaanderen met 'Leef'. Hij wordt 30 jaar.


1997 - Overlijden Nederlands-Amerikaanse producer en manager 'colonel' Tom Parker. Hij werd geboren als Andreas Cornelis 'Dries' van Kuijk in Breda maar grapte vaak dat hij was geboren in Huntington, West Virginia. Hij was vanaf 1955 de manager van Elvis Presley en speelde een omstreden en veel bekritiseerde rol in diens carrière. Hij is 88 jaar geworden.


2010 - General Motors kondigde de sluiting aan van de fabriek in Antwerpen, waar sinds 1930 Chevrolets en Opels werden gemaakt. Uiteindelijk rolde op woensdag 15 december 2010 de laatste auto van de band en twee dagen later, op 17 december 2010 ging de fabriek definitief dicht.

bottom of page