top of page

2 februari

1996 - Overlijden Gene Kelly, Amerikaanse acteur, danser, zanger, filmregisseur en producer. Zijn eerste stuk was in 1938 en heette 'Leave It to Me'. Vanaf 1942 begon hij in films te spelen. Zijn bekendste film is 'Singin' in the rain'. In 1952 kreeg hij een ere-Oscar voor zijn gehele werk.1942 - Geboorte Engelse zanger-songwriter, gitarist, toetsenist en fotograaf Graham Nash. Met The Hollies scoorde hij de hits 'Bus stop' en 'Sorry Suzanne'. Met Crosby, Stills, Nash & Young o.a. 'Marrakesh express', 'Our house' en 'Woodstock'. Hij had relaties met Joni Mitchell en Rita Coolidge. Hij publiceerde het fotoboek 'Eye to eye'. Hij wordt 82 jaar.


1946 - Geboorte Amerikaanse zanger Howard Bellamy. Samen met zijn broer David vormde hij The Bellamy Brothers bekend van de hits 'Let your love flow' en 'If I said you had a beautiful body would you hold it against me'. Hij wordt 78 jaar.


1957 - Dale Hawkins nam in de radiostudio van KWKH in Louisiana zijn eigen compositie 'Susie-Q' op. De single kwam op 10 juni 1957 binnen in de Amerikaanse hitparade en kwam niet verder dan de 27ste plaats. In de loop der jaren zijn er van Susie-Q covers verschenen van o.a. Chet Atkins, Johnny Rivers, The Rolling Stones en Creedence Clearwater Revival.


1968 - In de Columbia Studio in New York namen Simon & Garfunkel het liedje 'Mrs. Robinson op'. Het is één van de liedjes die werden gebruikt in de soundtrack bij de film 'The Graduate' met Dustin Hoffman en Anne Bancroft in de hoofdrollen.


1972 - Van Elton John verscheen het 5de studio-album ‘Madman Across The Water’. Er werden twee singles uitgebracht: 'Levon' en 'Tiny Dancer'. Het album werd goud.


2007 - Overlijden Amerikaanse zanger Billy Henderson ten gevolge van suikerziekte. Hij zat bij de soul, R&B, disco groep The Spinners' (of The Detroit Spinners of The Motown Spinners) bekend van de songs 'I'll be around', 'Could it be I'm falling in love', 'Cupid' en ''Working my way back to you'. Hij is 67 jaar geworden.


Maria Lichtmis Er worden traditioneel kaarsen gewijd en een kaarsenprocessie gehouden vóór de mis; vandaar de naam lichtmis. Het is tevens de traditie dat er op Maria Lichtmis pannenkoeken gegeten worden.

Comments


bottom of page