top of page

2 februari

1996 - Overlijden Gene Kelly, Amerikaanse acteur, danser, zanger, filmregisseur en producer. Zijn eerste stuk was in 1938 en heette 'Leave It to Me'. Vanaf 1942 begon hij in films te spelen. Zijn bekendste film is 'Singin' in the rain'. Gene Kelly stierf op 2 februari 1996 in Bevrly Hills na een beroerte. In 1952 kreeg hij een ere-Oscar voor zijn gehele werk.

1957 - Dale Hawkins nam in de radiostudio van KWKH in Louisiana zijn eigen compositie 'Susie-Q' op. De single kwam op 10 juni 1957 binnen in de Amerikaanse hitparade en kwam niet verder dan de 27ste plaats. In de loop der jaren zijn er van Susie-Q covers verschenen van o.a. Chet Atkins, Johnny Rivers, The Rolling Stones en Creedence Clearwater Revival.


1968 - In de Columbia Studio in New York namen Simon & Garfunkel het liedje 'Mrs. Robinson op'. Het is één van de liedjes die werden gebruikt in de soundtrack bij de film 'The Graduate' met Dustin Hoffman en Anne Bancroft in de hoofdrollen.


1972 - Van Elton John verscheen het 5de studio-album ‘Madman Across The Water’. Er werden twee singles uitgebracht: 'Levon' en 'Tiny Dancer'. Het album werd goud.


Een top 5 van vroeger: februari 1959 5. Francis Bay Big Band - Patricia Perez Prado - Patricia 4. Perez Prado - Paris Francis Bay - Paris 3. The Kingston Trio - Tom Dooley 2. Billy Vaughn Orchestra - Sail along silvery moon 1. Perry Como - Mandolins in the moonlightbottom of page