top of page

19 december

1959 - In Eindhoven vond de finale plaats van het jaarlijkse 'Cabaret Der Onbekenden'. Aan deze talentenjacht deden 350 amateurs mee. In de finale stonden o.a. Anneke Grönloh en Peter Koelewijn en zijn groep The Rockets. De toen 17-jarige Anneke Grönloh won de finale. Peter Koelewijn en zijn Rockets werden tweede. Ze kregen beide een platencontract. In 1960 verscheen 'Asmara', de eerste single van Anneke Grönloh. De eerste single van Peter & Zijn Rockets was 'Kom Van Dat Dak Af'.

1843 - De eerste en beroemdste van de kerstvertellingen van Charles Dickens verscheen: 'A Christmas Carol', over de oude gierigaard Ebenezer Scrooge, die in de kerstnacht bezoek kreeg van drie geesten die hem een leerzame spiegel voorhielden. Het verhaal is nog steeds een vaak en graag verteld en verfilmd verhaal dat ieder jaar in de kersttijd in diverse vormen opduikt.


1945 - Suske en Wiske, de stripreeks van Willy Vandersteen, verscheen voor het eerst in de krant.


1958 - Geboorte Christopher Hamill, beter bekend als Limahl. Brits popzanger en voormalig lid van popband Kajagoogoo. Hij scoorde met Kajagoogoo in 1983 één grote hit: 'Too shy'. In 1984 begon hij een solocarrière en scoorde de hit 'The neverending story', titelsong van de gelijknamige film. Hij wordt 65 jaar.


1980 - 'Nine To Five' draaide in de Amerikaanse bioscopen. De hoofdrollen werden gespeeld door Dolly Parton, Lily Tomlin en Jane Fonda. Deze komedie is geschreven en geregisseerd door Colin Higgens. De gelijknamige titelsong is op 29 november 1980 binnengekomen in de Billboard Hot 100. 'Nine To Five', gezongen door Dolly Parton, stond vanaf 21 februari 1981 twee weken lang op de eerste plaats in de Verenigde Staten. De hoogste positie in Vlaanderen was de 5e plaats.


1993 - Overlijden Amerikaanse drummer en songwriter Michael Clarke, bekend van de groep The Byrds, die we kennen van hits als 'Turn! turn! turn!' en 'Mr. Tambourine man'.


1997 - Titanic draaide in de Amerikaanse bioscopen. De 200 miljoen dollar kostende film is geregisseerd door James Cameron. De hoofdrollen in dit drie uur durende drama werden gespeeld door Leonardo Di Caprio en Kate Winslet. Céline Dion zong het filmthema 'My Heart Will Go On'. Deze single kwam op 31 januari 1998 de hitparade binnen en stond vanaf 7 maart 1998 zeven weken lang op de eerste plaats.


Ook jarig vandaag: Gilda De Bal (73), Frank Galan (63) en Marc Herremans (50)Comments


bottom of page