19 december

1959 - In Carlton in Eindhoven was er de finale van het jaarlijkse Cabaret Der Onbekenden. Aan deze talentenjacht deden 350 amateurs mee. In de finale stonden o.a. Anneke Grönloh en Peter Koelewijn en zijn groep The Rockets. Anneke Grönloh was een zeventienjarige secretaresse bij de DAF-fabrieken in Eindhoven. Zij zong 'Ma, He’s Making Eyes At Me' en won de finale. Peter Koelewijn en zijn Rockets werden tweede. Ze kregen beide een platencontract. Anneke Grönloh tekende bij Phonogram. Peter & Zijn Rockets vonden onderdak bij Bovema. In 1960 verscheen 'Asmara', de eerste single van Anneke Grönloh. De eerste single van Peter & Zijn Rockets was 'Kom Van Dat Dak Af'.

1980 - 'Nine To Five' draaide in de Amerikaanse bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Dolly Parton, Lily Tomlin en Jane Fonda. Deze komedie is geschreven en geregisseerd door Colin Higgens. De gelijknamige titelsong is op 29 november 1980 binnengekomen in de Billboard Hot 100. Nine To Five, gezongen door Dolly Parton, stond vanaf 21 februari 1981 twee weken lang op de eerste plaats in de Verenigde Staten. De hoogste positie in Vlaanderen was de 5e plaats.


1997 - Titanic draaide in de Amerikaanse bioscopen. De 200 miljoen dollar kostende film is geregisseerd door James Cameron. De hoofdrollen in dit drie uur durende drama worden gespeeld door Leonardo Di Caprio en Kate Winslet. Céline Dion zingt het filmthema 'My Heart Will Go On'. Deze single kwam op 31 januari 1998 de hitparade binnen. De single stond vanaf 7 maart 1998 zeven weken lang op de eerste plaats.