17 juli

1959 - De Amerikaanse jazzzangeres Billie Holiday overleed op 44-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York City. Ze werd er opgenomen met hart- en leverproblemen, veroorzaakt door een jarenlange drug- en alcoholverslaving. In 1956 schreef ze haar biografie ‘Lady Sings The Blues’. In 1972 werd het boek succesvol verfilmd met Diana Ross in de hoofdrol. De film kreeg vijf Oscarnominaties. In 1973 werd Billie Holiday onderscheiden met een plaats in de Grammy Hall Of Fame. U2 schreef met ‘Angel Of Harlem’ een ode aan jazz-zangeres.

1965 - 'Papa's Got A Brand New Bag' van James Brown kwam binnen in de Billboard Hot 100. Met een achtste plaats was deze single zijn allereerste Top 10-hit. Er werden meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht in Amerika. De single leverde James Brown een Grammy Award op.


1968 - In Londen ging de Beatles-tekenfilm 'Yellow Submarine' in première.


1952 - Geboorte David Hasselhoff, Amerikaans acteur, het bekendst vanwege zijn rol in de TV series 'Knight Rider' en 'Baywatch'. Hij had als grootste droom het hebben van een professionele zangcarrière. Hoewel hij in Vlaanderen een hit had, is hij alleen in Duitsland echt doorgebroken. Hij wordt 69 jaar vandaag.