top of page

17 januari

1944 - Geboorte Françoise Hardy, Franse zangeres en actrice. In april 1962 verscheen haar eerste album 'Oh oh Chéri'. Het nummer 'Tous les garçons et les filles' werd een groot succes; Er werden er 2 miljoen van verkocht. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco op het Eurovisiesongfestival met het liedje 'L'amour s'en va' en bereikte de vijfde plaats. Françoise Hardy wordt 80 jaar.


1943 - Geboorte Chris Montez, Mexicaans-Amerikaanse zanger uit Los Angeles. Hij werd beinvloed door de Latino muziek van zijn gemeenschap, zoals Ritchie Valens.

In 1962 bracht hij zijn single ‘Let's dance’ uit. Het nummer behaalde in Vlaanderen de 1ste plaats van de hitparade. Vier jaar later had hij nog een hit met 'The more I see you'. Chris Montez wordt vandaag 81 jaar.


1956 - Geboorte Engelse zanger-songwriter Paul Young. Hij maakte deel uit van de Q-Tips, maar hij had vooral solo veel succes met hitsingles als 'Every time you go away', 'Everything must change', 'Love of the common people' en 'Come back and stay'. Hij wordt 68 jaar.


1959 - Geboorte Amerikaanse zangeres-songwriter, gitariste en actrice Susanna Hoffs. Ze is de mede-oprichter van de groep 'The Bangles' die hits scoorden met 'Walk like an Egyptian', 'Eternal flame' en 'Manic Monday'. Ze wordt 65 jaar.


1970 - Zanger Billy Stewart, bekend van de hit Summertime uit 1966 kwam in North Carolina bij een verkeersongeluk om het leven. Hij was pas 32 jaar.


2008 - Overlijden Carlos, hij werd geboren als Yvan-Chrysostome Dolto en was een Franse novelty zanger. Hij is vooral bekend van de hit 'Big bisou' uit 1970. Hij is 64 jaar geworden.

Comments


bottom of page