top of page

17 december

2008 - Overlijden van de Duitse zanger, componist en producent Freddy Breck. Hij werd op 21 januari 1942 geboren als Gerhard Breker. Na zijn studententijd werd hij ontdekt als zanger. In 1972 had hij zijn eerste hit met 'Überall Auf Der Welt'. In de zomer van 1973 scoorde hij een nr.1-hit met 'Rote Rosen'. Vanaf de jaren ’80 legde hij zich meer toe op het componeren van liedjes voor andere artiesten. In die periode was hij ook vaak op podia te vinden met Dennie Christian en Mieke. In Vlaanderen werkte hij succesvol samen met Micha Marah. Freddy Breck kreeg voor zijn muziek in totaal 35 gouden en 5 platina platen. Freddy Breck is 66 jaar geworden.

1964 - 'Zorba The Greek' ging in de Amerikaanse bioscopen draaien. Anthony Quinn speelde als Alexis Zorba de hoofdrol. Mikis Theodorakis nam de muziek in 'Zorba The Greek' voor zijn rekening. In de hitparade bereikten drie singles van La Danse De Zorba de top 5: Mikis Theodorakis, Duo Acropolis en Trio Hellenique.


1970 - Andy Williams nam 'Where Do I Begin' op, het thema van 'Love Story'. In deze bioscoopfilm spelen Ryan O’Neal en Ali MacGraw de hoofdrollen. Erich Segal heeft het scenario voor dit romantische drama geschreven. Arthur Hiller is de regisseur van 'Love Story'. 'Where Do I Begin' van Andy Williams kwam op 10 april 1971 de hitlijst binnen en bereikte als hoogste plaats nummer 14.


1971 - 'Diamonds Are Forever' ging in de Verenigde Staten in première. Dit was voorlopig de laatste James Bond-film waarin Sean Connery de hoofdrol speelde. Shirley Bassey zong het thema van deze James Bond-film. Haar single kwam in Vlaanderen niet verder dan de Tipparade. In de Britse hitparade bleef de single 'Diamonds Are Forever' op 38 steken. Twaalf jaar later kroop Sean Connery, voor een buitengewone vergoeding, nog één keer in de huid van geheim agent 007 in 'Never Say Never Again'.

bottom of page