top of page

17 augustus

2007 - Overlijden Jos Brink, Nederlandse acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, radio- en TV presentator. Bij ons is die vooral bekend van het spelprogramma 'Wedden, dat ...?. Hij is 64 jaar geworden.

1943 - Geboorte Robert De Niro, Amerikaans acteur. Naast een aantal nominaties won hij de Oscar voor beste mannelijke bijrol in 'The Godfather II' en de Oscar voor de beste acteur in 'Raging Bull'. Hij wordt gezien als één van de beste acteurs van zijn generatie. Robert De Niro wordt vandaag 80 jaar. 1953 - Geboorte Kevin Rowland, Britse singer-songwriter van Ierse afkomst. Hij is de frontman en het enige vaste bandlid van Dexys Midnight Runners, bekend van 'Come on Eileen', waarmee ze in 1982 een nummer 1 hit scoorden. Hij wordt 70 jaar. 1958 - Geboorte Belinda Carlisle, Amerikaanse zangeres die de groep The Go Go's oprichtte. Toen deze band in 1984 tijdelijk uiteenging, begon ze een succesvolle solocarrière met hits als 'Circle in the sand' en 'Heaven is a place on earth'. Ze wordt 65 jaar. 1959 - De Amerikaanse jazztrompettist Miles Davis bracht 'Kind of Blue' uit, dat door veel critici werd beschouwd als de beste jazzplaat, het meesterwerk van Miles Davis en één van de beste albums aller tijden. Zijn invloed op muziek, waaronder jazz, rock en klassieke genres, heeft ertoe geleid dat schrijvers het ook beschouwen als één van de meest invloedrijke albums ooit opgenomen. 1964 - Geboorte Maria McKee, Amerikaans zangeres die in 1990 haar enige hit scoorde met 'Show me heaven', terug te vinden op de soundtrack van 'Days of Thunder' met Tom Cruise. Ze wordt 59 jaar.


1982 - De cd werd ontwikkeld door Philips en Sony/CBS. Philips was gevestigd in Eindhoven en was één van de grootste elektronicafabrieken van dat moment. Op 17 augustus 1982 werd in Langenhagen de eerste cd gemaakt. 1987 - Overlijden van de Amerikaanse studiodrummer Gary Chester. Hij was sinds de jaren vijftig op ontelbare hits te horen zoals 'Yakety Yak' van The Coasters, 'Under The Boardwalk' van The Drifters, 'I Will Follow Him' van Little Peggy March, 'It’s My Party' van Lesley Gore, 'Walk On By' van Dionne Warwick en 'Brown Eyed Girl' van Van Morrison. Gary Chester is 62 jaar geworden.


HITPARADE FLASHBACK (maandag-vrijdag, 14-15u) 17 augustus 1974 5 - Mud - Rocket (+2)

4 - George McCrae - Rock your baby (+1)

3 - The Rubettes - Sugar baby love (-2)

2 - Paper Lace - The night Chicago died (+1)

1 - Dalida - Gigi l’amoroso (+1)

Comments


bottom of page