top of page

17 april

1960 - Overlijden Eddie Cochran. Na een optreden in het Engelse Bristol reden Eddie Cochran, Gene Vincent en Sharon Sheeley met een taxi naar de luchthaven van Londen. In Wiltshire kreeg de taxi een klapband en knalde tegen een lantaarnpaal. Gene Vincent, Sharon Sheeley en de chauffeur liepen breuken en schaafwonden op. Eddie Cochran schoot met zijn hoofd tegen het dak van de taxi. Hij werd met zwaar hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij even later overleed. Eddie Cochran is slechts 21 jaar geworden.

1958 - Koning Boudewijn opende de wereldtentoonstelling in Brussel. Bekendste bouwwerk is het Atomium, een model van een atoom dat 176 miljard keer zo groot is weergegeven als in werkelijkheid.


1961 - Op Hawaii werden de opnamen van 'Blue Hawaii afgerond'. Aan deze nieuwe bioscoopfilm van Elvis Presley werd op 24 maart 1961 begonnen. Elvis Presley speelt Chad Gates. De vrouwelijke hoofdrol is voor Joan Blackman. Op 14 november 1961 ging 'Blue Hawaii' in première. De film was met ingang van 22 november 1961 in heel Amerika te zien.


1989 - De finale van De Soundmixshow werd door de KRO op de televisie uitgezonden. De winnaar was Carina Bos. Dankzij haar vertolking van Timi Yuro’s Hurt kreeg zij 25 procent van de stemmen. Met vijftien procent was de tweede plaats voor de imitatoren van Tavares. Deze groep ging na de finale verder als Timeless. De imitatoren van Gloria Estefan en Elvis Presley eindigden met veertien procent op een gedeelde derde plaats. De imitator van Elvis Presley was de later en nog steeds zo succesvolle zanger Helmut Lotti. Tijdens deze Soundmixshow zong hij 'My Boy'.

1998 - Na een drie jaar durende strijd overleed Linda McCartney aan borstkanker. Zij was sinds 12 maart 1969 getrouwd met Paul McCartney. Ze kregen drie kinderen: Mary Louise, Stella Nina en en James Louis Linda McCartney is 56 jaar geworden.bottom of page