top of page

16 januari

1961 - De veertienjarige Helen Shapiro nam in de EMI Studio aan de Abbey Road in Londen haar eerste single 'Don’t Treat Me Like A Child' op. Dit nummer kwam op 23 maart 1961 binnen in de Britse hitparade en bereikte de derde plaats. In Vlaanderen werd het geen hit en moesten we wachten tot september voor haar eerste hits 'You don't know' en 'Walking back to happiness'.

1935 - Als Ma Barker, ooit geboren als Donnie Clark, op 16 januari 1935 tijdens een 4 uur durend vuurgevecht bij een huisje in Lake Weir in Florida werd doodgeschoten, stonden de Amerikaanse kranten bol met koppen als 'Beruchtste vrouw ooit neergeschoten'. Ze werd beschouwd als leidster van de illustere bende, de "Barker-Karpis Gang," waar haar vier zonen deel van uitmaakten. De werkelijkheid lijkt anders te zijn. Zij wist zonder meer van de criminele zaken van haar zonen, maar haar rol bestond vooral in de verzorging van hen en de andere bendeleden voor en na de (bank)overvallen. Er is geen enkel bewijs dat ze ooit zelf deelnam of een andere rol had. Haar beruchtheid werd gevoed door berichtgeving van de FBI die op deze manier een excuus had voor de dood van Ma Barker. Ook het lied "Ma Baker" uit 1977 van de popgroep Boney M. zette haar neer als een bloeddorstig mens.


1947 - Geboorte Ferry Maat, Nederlands radio dj. Hij begon in maart 1971 bij Radio Noordzee. Na het verdwijnen van de zeezenders kwam hij bij de Tros terecht waar hij de programma's 'Soulshow', 'Tros Europarade' en 'Tros Top 50' presenteerde. Hij wordt 77 jaar.

1958 - 'Jailhouse Rock' beleefde in Londen zijn Europese première. Deze derde bioscoopfilm van Elvis Presley werd tussen 13 mei en 14 juni 1957 opgenomen in de MGM-studio’s in Culver City in Californië. Elvis Presley speelt Vince Everett. Judy Tyler is zijn tegenspeelster. De soundtrack voor 'Jailhouse Rock' werd op 30 april 1957 in de Radio Recorders Studio in Hollywood opgenomen. 1959 - Geboorte Nigeriaans-Britse zangeres-songwriter Sade. We kennen haar van de hits 'Smooth operator', 'Paradise', 'Love is stronger than pride', 'The sweetest taboo' en 'Your love is king'. Ze wordt 65 jaar.


1982 - 'Zeg Maar Niets Meer' van André Hazes kwam binnen op 38 in de Nederlandse Top 40. Het origineel is 'You Don’t Own Me' van Lesley Gore uit 1963. André Hazes schreef zelf de Nederlandse tekst. De single bereikte de negende plaats in de Nederlandse Top 40. In Vlaanderen moest hij tevreden zijn met een 31ste plaats.


1988 - Tina Turner gaf in Rio De Janeiro in Brazilië een optreden voor 182.000 fans. Hiermee veroverde de zangeres een plaats in het Guinness Book Of Records. Zij was de eerste solo-artiest die voor zoveel publiek optrad.


2021 - Overlijden Phil Spector, Amerikaanse muziekproducent. Zijn eerste band was The Teddy Bears waarin hij gitaar speelde en waar hij nummers voor schreef. Ze hadden een grote hit met 'To know him, is to love him' dat in 1958 werd uitgebracht en waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Zijn grootste bijdragen leverde hij zonder twijfel door het produceren van andere artiesten waaronder The Ronettes, The Righteous Brothers en The Beatles. Hij werd in mei 2009 veroordeeld tot een gevangenisstraf van negentien jaar tot levenslang wegens doodslag op actrice Lana Clarkson in 2003. Hij overleed in de gevangenis.


Internationale Rooibosdag Wikkel die handen om een ​​warme kop en geniet van een heerlijk smaakvolle thee, want het is tijd om Internationale Rooibosdag te vieren! Met een unieke smaak en enkele gezonde voordelen is rooibos een natuurlijk cafeïnevrije kruidenthee die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Rooibos, ook wel ‘Afrikaanse rode thee’ of ‘Red Bush-thee’ genoemd, is een thee die afkomstig is uit het land Zuid-Afrika. Het hart van het rooibosland ligt langs de westkust van het land, in Clanwilliam, in de gemeente Cederberg, ruim 160 kilometer ten noorden van Kaapstad. Dit kruidenbrouwsel is een gezonde warme drank waar je dag en nacht van kunt genieten. Veel mensen zijn er dol op vanwege de smaak, maar drinken het ook omdat het een aantal gezondheidsvoordelen heeft, waaronder antioxidanten, die de gezondheid van het hart ondersteunen, een gezonde huid bevorderen en de bloedsuikerspiegel ten goede komen.


Comments


bottom of page