top of page

16 februari

2015 - Overlijden Lesley Gore, Amerikaanse zangeres en songwriter. Op haar 16e had ze haar eerste hit met het liedje 'It's my Party'. Ze is 68 jaar geworden.

2010 - Overlijden Bob Davidse, presentator, zanger en gitarist. Hij was bekend onder zijn koosnaam Nonkel Bob, het pseudoniem waarmee hij tijdens de jaren 50 en 60 diverse kinderprogramma's op de BRT presenteerde. Als zanger staat hij vooral bekend om het lied 'Vrolijke vrienden'. Hij is 89 jaat geworden.


1978 - 'ABBA The Movie' draaide in de Britse bioscopen. In deze film zijn vooral opnamen te zien van de Australische tournee van de Zweedse groep. 'ABBA The Movie' begint met de aankomst op het vliegveld van Sydney op 27 februari 1977.


1959 - Geboorte John McEnroe, Amerikaanse tennisser en meervoudig grand slam winnar. Tussen 1981 en 1984 stond hij bovenaan de lijst van toptennissers. Naast zijn technisch kunnen zal hij vooral herinnerd worden om zijn wispelturigheid. Hij kon het moeilijk hebben als lijnrechters en scheidsrechters in zijn ogen verkeerde beslissingen namen en kreeg soms woedeaanvallen. Hij wordt 63 jaar.

bottom of page