top of page

15 januari

1994 - Overlijden Harry Nilsson, Amerikaans componist, pianist, gitarist en zanger. Bijna al zijn werk werd onder de naam Nilsson uitgegeven. Aan het eind van de jaren 60 vertolkte hij met succes het liedje 'Everybody's Talkin', het themalied van de film 'Midnight Cowboy'. In 1972 had hij een top hit me het romantische nummer 'Without you' die hem een Grammy Award opleverde. Hij is 52 jaar geworden.

1957 - Geboorte Patrick Van Gompel, Vlaams journalist. Op 1 februari 2022 ging hij met pensioen, na een journalistieke carrière van bijna 44 jaar. Zijn boek ‘Van onze reporter ter plaatse’ is een onderhoudend zelfportret, maar ook een blik achter de schermen. Hij heeft ook een passie voor bier. Zo heeft hij al 2 biertjes op de markt gebracht: 'François Grand Cru' en '888 (Triple Eight)'. Hij wordt vandaag 67 jaar.

1958 - In studio B van Radio Recorders in Hollywood nam Elvis Presley op 15, 16 en 23 januari de songs op voor de soundtrack bij zijn bioscoopfilm 'King Creole'. The Jordanaires en Kitty White zorgden voor de achtergrondvocalen. O.a. Hard Headed Woman, Trouble, New Orleans, King Creole, Dixieland Rock, As Long As I Have You en Young Dreams werden opgenomen. Vanaf 2 juli 1958 draaide King Creole in de Amerikaanse bioscopen.


1967 - Geboorte Peter Van De Velde, Vlaams acteur bekend van televisie, film en theater. Peter Van de Velde speelde mee in theaterstukken als Pak de Poen, Amadeus, Moord op de Oriënt Express en Aspe: Moord in het theater. Op televisie was hij te zien in o.a. de één-reeks Salamander 2. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend als dokter Jan Struys in de VTM-reeks Wittekerke, Piet Piraat in de kinderserie Piet Piraat en Jacques Pieters in de één-serie Thuis. In musicals speelde Peter hoofdrollen in Robin Hood, The Sound of Music, 14-18, Beauty & the Beast, Oliver! en Daens. Hij wordt vandaag 57 jaar.


1968 - John Fred & His Playboy Band kregen in Amerika goud voor 'Judy In Disguise (With Glasses)'. Deze single stond vanaf 20 januari 1968 twee weken lang aan de top van de Billboard Hot 100. John Fred Gourrier was op het idee van dit liedje gekomen nadat hij 'Lucy In The Sky With Diamonds' van The Beatles had gehoord. In Vlaanderen stond de single 4 weken op de 1ste plaats.


1974 - Door de Amerikaanse omroep ABC werd de eerste aflevering van 'Happy Days' op de televisie uitgezonden. Henry Winkler speelde de hoofdrol als Arthur 'Fonzie' Fonzarelli. De tune van deze serie werd vanaf het derde seizoen gezongen door Pratt & McClain. Na 255 afleveringen viel op 24 september 1984 het doek voor 'Happy Days'.


1979 - 'Dear John' van Teach In kwam binnen in de toenmalige West-Duitse hitlijst. Het nummer is een ode aan de Amerikaanse acteur John Travolta. Hij dankte zijn populariteit aan de succesfilms Saturday Night Fever en Grease. 'Dear John' bereikte In Vlaanderen einde 1978 de 2de plaats.


2018 - Overlijden van de Amerikaanse gospelzanger, songwriter, koorleider en producent Edwin Hawkins. In 1967 richtte hij samen met Betty Watson het koor The Northern California State Youth Choir op. In 1968 nam dit bijna vijftigkoppige koor de lp 'Let Us Go Into The House Of The Lord' op. De plaat verscheen aanvankelijk op kleine schaal maar nadat het album op een aantal radiostations in San Francisco werd gedraaid kwam het album in 1969 grootschaliger uit via platenmaatschappij Buddah Records. De naam van het koor werd veranderd in The Edwin Hawkins Singers. Het nummer 'Oh Happy Day' werd op single uitgebracht en werd binnen twee maanden meer dan een miljoen keer verkocht. Het nummer werd in de zomer van 1969 een nr.1-hit. Samen met zangeres Melanie scoorde het koor in 1970 de tweede nr.1-hit met 'Lay Down (Candles In The Rain)'. In zijn carrière won Edwin Hawkins vier Grammy Awards. In 2000 werd hij opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame. Edwin Hawkins overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij is 74 jaar geworden.

Comments


bottom of page