top of page

14 januari

1931 - Geboortedag Italiaans-Frans-Duitse zangeres en actrice-danseres Caterina Valente. Haar moeder was een circusclown en haar vader een accordeonspeler. Ze was een talenwonder, zong in het Frans, Duits, Italiaans, Engels, Spaans, Portugees, Zweeds en Nederlands. Ze was samen met haar broer Silvio Francesco ook succesvol in theater, film en later op TV. Bekende liedjes van haar zijn 'Zeeman', 'Valentino', 'Tipitipitipso' en 'Malaguena'. Ze wordt 93 jaar.

1957 - Overlijden Amerikaanse acteur Humphrey Bogart. De verschijning van Humphrey Bogart met zijn hoed, regenjas, zijn platte Amerikaanse accent en zijn onafscheidelijke sigaret groeide uit tot een icoon van de filmgeschiedenis. Bekende films waarin hij meespeelde zijn 'The Maltese Falcon', 'Key Largo', 'The Big Sleep' en 'Casablanca'. In 1999 werd hij door het American Film Institute gekozen tot de grootste mannelijke filmlegende allertijden. Hij is 57 jaar geworden.


1967 - 'Het Land Van Maas En Waal' van Boudewijn de Groot kwam binnen op veertien in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single staat 'Testament'. Beide liedjes zijn afkomstig van zijn album 'Voor De Overlevenden' dat eind 1966 werd uitgebracht. Naast 'Het Land Van Maas En Waal', 'Testament' en de titelsong staat op dit album ook nog o.a. 'Verdronken Vlinder'. Het Land Van Maas En Waal stond vanaf 11 februari 1967 drie weken lang op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. De single werd onderscheiden met een Edison.


1970 - Diana Ross maakte haar laatste optreden met The Supremes in The Frontier Hotel, Las Vegas. Tijdens de show introduceerde Diana haar vervanger, Jean Terrell, die de groep naar nog zeven Top 40-hits zou leiden, waaronder de Top 10-hits 'Up The Ladder To The Roof' en 'Stoned Love'.


1984 - Paul McCartney stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Pipes Of Peace'. Met deze release schreef McCartney geschiedenis door de eerste artiest te worden met een nummer 1 in een groep (The Beatles), in een duo (met Stevie Wonder) in een trio (met Wings) en als soloartiest. In Vlaanderen bleef de single 'Pipes of peace' op nummer 36 steken.


1989 - De -uiterst omstreden- Belgische politicus Paul Vanden Boeynants werd uit zijn woning in Brussel ontvoerd en opgesloten in een villa in Le Touquet. Hij zou een maand later tegen losgeld (63 miljoen Belgische Franken) worden vrijgelaten. Eén van de vermoedelijke daders, Patrick Haemers, pleegde in de gevangeniscel zelfmoord voor in 1993 zijn proces begon. Kort daarvoor waren drie medeverdachten (Philippe Lacroix, Kapllan Murat en Basri Bajrami) op spectaculaire wijze uit de gevangenis ontsnapt.


2010 - Overlijden van de Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Bobby Charles. Bobby Charles werd vooral bekend door liedjes die hij voor anderen schreef, zoals 'See You Later Alligator'. Dat lied werd een hit in de uitvoering van Bill Haley & His Comets. Ook het door Fats Domino uitgevoerde 'Walking In New Orleans' is van zijn hand. In 2007 werd hij opgenomen in de Louisiana Music Hall of Fame vanwege zijn verdiensten om de muziek uit Louisiana bekend te maken bij het grote publiek. Bobby Charles is 71 jaar geworden.

bottom of page