14 december

1963 - Overlijden Dinah Washington. Ze stierf aan een overdosis pillen in combinatie met alcohol. Zij is vooral bekend van haar duetten met Brook Benton, zoals 'Baby (You Got What It Takes)' en 'A Rockin’ Good Way'. Dankzij een reclamespotje voor Levi-spijkerbroeken werd in 1992 haar versie van 'Mad About The Boy', een liedje van Noel Coward uit 1932, een grote hit in Vlaanderen. Dinah Washington is 49 jaar geworden.

1970 - 'My Sweet Lord' van George Harrison kreeg goud in de Verenigde Staten. Deze single was op 28 november 1970 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en stond vanaf 26 december vier weken lang op de eerste plaats. Ook in Vlaanderen was de single goed voor 4 weken op de 1ste plaats.


1977 - In New York ging Saturday Night Fever in première met John Travolta als Tony Manero in de hoofdrol. Niet veel mensen weten dat ook de moeder en de zuster van John Travolta te zien zijn in Saturday Night Fever. De 65-jarige Helen Travolta speelt een klant in een verfwinkel. Ann Travolta is te zien als een pizzaverkoopster.


1978 - 'Watership Down' draaide in de Vlaamse bioscopen. Martin Rosen is de regisseur van deze tekenfilm. Voor 'Watership Down' heeft Mike Batt Bright Eyes geschreven. Dit liedje wordt gezongen door Art Garfunkel. In ons land kwam zijn single op 26 mei 1979 binnen in de hitparade en stond vanaf 16 juni 1979 vijf weken lang op de eerste plaats.