top of page

14 december

1963 - Overlijden Dinah Washington. Ze stierf aan een overdosis pillen in combinatie met alcohol. Zij is vooral bekend van haar duetten met Brook Benton, zoals 'Baby (You Got What It Takes)' en 'A Rockin’ Good Way'. Dankzij een reclamespotje voor Levi-spijkerbroeken werd in 1992 haar versie van 'Mad About The Boy', een liedje van Noel Coward uit 1932, een grote hit in Vlaanderen. Dinah Washington is 49 jaar geworden.


1977 - In New York ging Saturday Night Fever in première met John Travolta als Tony Manero in de hoofdrol. Niet veel mensen weten dat ook de moeder en de zuster van John Travolta te zien zijn in Saturday Night Fever. Helen Travolta speelt een klant in een verfwinkel en Ann Travolta is te zien als een pizzaverkoopster.


1978 - 'Watership Down' draaide in de Vlaamse bioscopen. Martin Rosen is de regisseur van deze tekenfilm. Voor 'Watership Down' heeft Mike Batt Bright Eyes geschreven. Dit liedje wordt gezongen door Art Garfunkel. In ons land kwam zijn single op 26 mei 1979 binnen in de hitparade en stond vanaf 16 juni 1979 vijf weken lang op de eerste plaats.


2011 - Overlijden Amerikaanse singer-songwriter Billy Jo Spears bekend van de liedjes 'Blanket on the ground', 'Sing me an old fashioned song en 'Midnight blue'. Ze is 72 jaar geworden.


2013 - Overlijden Ierse acteur Peter O'Toole. Hij begon als krantenverslaggever bij de 'Yorkshire Evening News'. Bekende films waarin hij meespeelde, zijn 'Lawrence of Arabia' en 'The last emperor'. Hij werd verschillende keren genomineerd voor de Oscar van Beste Acteur, maar won het beeldje nooit. Hij kreeg 33 andere filmprijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder vier Golden Globes, een BAFTA Award, een Primetime Emmy Award en twee National Board of Review Awards. In 2003 ontving hij een ere-Oscar. Hij is 80 jaar geworden.

Comments


bottom of page