top of page

13 maart

1964 - 'My Guy' van Mary Wells werd op Motown uitgebracht. Deze single werd geschreven en geproduceerd door Smokey Robinson. Het nummer haalde de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In Vlaanderen kwam ze niet verder dan de 5e plaats.


1939 - Geboorte Neil Sedaka, Amerikaanse zanger die in 1958 doorbrak met The Tokens. Zijn eerste solo-hit in België was 'Oh Carol'. Verder schreef hij tal van liedjes voor andere artiesten zoals Gene Pitney, Tony Christie en Abba. Hij wordt vandaag 84 jaar.


1968 - The Byrds kregen een gouden plaat voor hun elpee 'Greatest Hits'. Op het album staan onder meer 'Mr. Tambourine Man' en 'Turn! Turn! Turn!'.


2005 - Overlijden Lyn Collins, Amerikaanse soul zangeres, vooral bekend voor het werken met James Brown in de jaren '70 en voor de invloedrijke funk single 'Think'. Lyn Collins is 56 jaar geworden.


2010 - Overlijden van de Franse zanger, componist en tekstschrijver Jean Ferrat. Zijn carrière begon in de jaren ’50 in Parijs. In de jaren ’60 en ‘70 groeide hij uit tot één van de populairste zangers van Frankrijk. Eén van zijn bekendste nummers is 'La Montagne'. Friso Wiegersma schreef op de melodie van dit nummer de klassieker 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Jean Ferrat is 79 jaar geworden. 2020 - Overlijden Richenel, artiestennaam van Hubertus Richenel Baars, Nederlands zanger die in 1987 een grote hit scoorde met 'Dance around the world'. Hij is 62 jaar geworden.


2020 - België ging in totale lockdown nadat de cijfers van het coronavirus bleven stijgen. Restaurants en scholen sloten voor onbepaalde tijd de deuren.


Jarige BV: Jeroen Meus (46)

Comments


bottom of page