top of page

13 juli

1964 - In de Hitsville-studio van Motown in Detroit namen The Supremes 'Come See About Me' op. Deze single kwam op 14 november 1964 binnen in de Billboard Hot 100. Het was hun derde Amerikaanse nummer 1-hit binnen vijf maanden.

1940 - Hip hip hip hoera voor Jaak Van Assche. Theater-, televisie- en filmacteur die vooral bekendheid verwierf door zijn rollen van Jean De Pesser in 'De Collega's', Fernand Costermans in 'F.C. De Kampioenen' en Frans Van As uit de VTM-serie 'De zonen van Van As'. Hij wordt 83 jaar. 1942 - Geboorte Harrison Ford, Amerikaans filmacteur. Hij is gespecialiseerd in het spelen van heldenrollen in filmreeksen. Hij speelde onder andere Han Solo in Star Wars, archeoloog Indiana Jones in een reeks van vier avonturenfilms en hij was als geheim agent Jack Ryan te zien in Patriot Games en Clear and Present Danger. Hij wordt vandaag 81 jaar. 1942 - Geboorte Roger McGuinn, gitarist en zanger bij The Byrds. HIj was de enige die speelde op de hit 'Tambourine Man'. Hij toerde met Bob Dylan in 1975 en 1976 als onderdeel van Dylan's Rolling Thunder Revue, en werkte later samen met mede-ex-Byrds Gene Clark en Chris Hillman om McGuinn, Clark en Hillman te vormen. Hij wordt 81 jaar.


1977 - Grote stroomstoring die de hele stad New York in het donker zette. Door de armoede en de werkloosheid in de stad gingen veel New-Yorkers winkels plunderen. Later verscheen de single 'The Lights Went Out In New York City' van The Trammps. Deze song gaat over de vele New-Yorkers die tijdens deze stroomstoring met elkaar naar bed zijn gegaan om de liefde te bedrijven. Negen maanden later was er inderdaad een geboortegolf in The Big Apple.


1985 - Op initiatief van Bob Geldof vond in het Wembley- stadion in Londen en in het John F. Kennedy-stadion in Philadelphia de grootste popmanifestatie van de twintigste eeuw plaats. Tijdens Live Aid zagen anderhalf miljard televisiekijkers in 160 landen live-optredens van o.a. Status Quo, The Who, Queen, Paul McCartney, Mick Jagger, David Bowie en Tina Turner.Dit zestien uur durende spektakel leverde zeventig miljoen dollar op voor de slachtoffers van de hongersnood in Afrika.


2011 - Overlijden van de Amerikaanse liedjesschrijver en muziekproducent Jerry Ragovoy. Zijn bekendste compositie is 'Time Is On My Side', dat een hit zou worden voor The Rolling Stones. Diverse hits schreef hij onder het pseudoniem Norman Maede. Ook 'Pata Pata' van Miriam Makeba is van zijn hand. Artiesten als Elvis Presley, B.B. King en Aretha Franklin namen werk van hem op. Verder produceerde hij ook werk van artiesten als Diana Ross en Dionne Warwick. Jerry Ragovoy is 80 jaar geworden.

Comments


bottom of page