top of page

13 december

1956 - In de RCA-studio in Hollywood namen Perez Prado en zijn orkest het instrumentale 'Patricia' op. Deze single kwam pas op 16 juni 1958 binnen in de Amerikaanse hitparade. In de week van 28 juli 1958 stond het op de eerste plaats van de Billboard Top 100. In Vlaanderen kwam die niet hoger dan plaats 32.

1938 - Geboortedag Duitse zanger en gitarist Heino (Heinz Georg Kramm). Schlagerzanger en zanger van Duitse volksliederen, zeemansliederen en marsmuziek, bekend om zijn blonde haar en donkere bril. Zijn bekendste songs zijn 'La montanara', 'Die schwartze Barbara', 'Du bist stärker als du glaubst' en 'Wolken, wind en de zee'. Heino wordt 85 jaar.


1956 - Eén maand na de eerste vertoning in New York ging 'Love Me Tender', het bioscoopdebuut van Elvis Presley, op 13 december 1956 in Londen in première. De film speelt zich af aan het einde van de Amerikaanse burgeroorlog. Dit is de strijd tussen de zuidelijke staten en de noordelijke Yankees. Elvis zingt vier songs in deze film. Dit zijn 'Love Me Tender', 'Let Me', 'Poor Boy' en 'We're Gonna Move'.


1961 - In het Warner-theater in Londen ging 'The Young Ones', de derde bioscoopfilm van Cliff Richard, in première. Hij is te zien als Nicky, de leider van een jeugdbende. In hun clubhuis vermaken zij zich met muziek. Het gebouw is eigendom van de miljonair Hamilton Black, gespeeld door Robert Morley. Die wil het afbreken en er een groot kantoorgebouw neerzetten. “Toevallig” is zijn dochter Toni (Carole Gray) een vriendin van Nicky. Zij probeert haar vader over te halen van de sloop af te zien. 'The Young Ones' was in Groot-Brittannië één van de bestbezochte films van 1962.


2006 - Robert Long overleed in Antwerpen aan buikvlieskanker. De zanger was toen onlangs hersteld van een hartinfarct die hem op 8 september 2005 had getroffen. Hij begon zijn muzikale loopbaan op veertienjarige leeftijd. Na een korte carrière als etaleur bij de Hema richtte hij in 1963 The Yelping Jackals op. In 1967 werd hij als Robert Long de zanger van de Utrechtse groep Gloria. Zij hadden hits met onder meer The Last Seven Days, The Storm en Our Father. In 1971 ging Robert Long solo verder. Met 'Let Us Try' bereikte hij in 1973 de elfde plaats in de Nederlandse Top 40. Zijn grote doorbraak kwam in 1974 met 'Vroeger Of Later'. Tijdens zijn leven heeft Robert Long talrijke onderscheidingen ontvangen - zes Edisons, de Visser Neerlandiaprijs voor zijn hele œuvre, een Zilveren Harp, een Gouden Harp, een Gouden Palm en de Vlaamse Marnixring. Robert Long is 63 jaar geworden.


Ook jarig vandaag: Bruno Wynendaele (58), An Pierlé (49) en Valerie De Booser (44)

Comentarios


bottom of page