top of page

12 november

1943 - Geboorte Bryan Hyland, Amerikaanse zanger. Hij scoorde in de jaren 60 internationale hits met onder meer 'Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini' en 'Sealed with a kiss'. Nadat zijn status als tieneridool minder werd, nam hij in zijn latere carrière meer materiaal op met invloeden van countrymuziek. Hij wordt 80 jaar vandaag.

1931 - In 1929 wou Osmond Williams een droom verwezenlijken door een opnamestudio te bouwen die onafhankelijk was van platenmaatschappijen. Die liet hij in de tuin van zijn huis aan Abbey Road in Londen bouwen. De studio was begin 1931 bijna klaar als Osmond Williams kwam te overlijden. Op 12 november 1931 was de officiële opening. Tot ver in de jaren vijftig werden in de Abbey Road Studio uitsluitend klassieke platen opgenomen. Pas als George Martin eind jaren vijftig studiomanager werd, kwamen ook popsterren naar Abbey Road voor opnamen. In deze studio zijn talloze platen opgenomen van o.a. Cliff Richard & The Shadows, Helen Shapiro, The Hollies, Pink Floyd en natuurlijk The Beatles.


1945 - Geboorte Neil Young, Canadees singer-songwriter. Naast zijn solowerk met onder andere Crazy Horse, was hij ook bekend van Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Zijn meest succesvolle album is 'Harvest' uit 1972. Hij wordt 78 jaar vandaag. 1956 - Johnnie Ray stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Just Walking In The Rain'. Het bleef zeven weken op nummer 1 staan, waardoor het dat jaar Kerstnummer 1 werd. Geschreven in 1952 door Johnny Bragg en Robert Riley, twee gevangenen in de Tennessee State Prison in Nashville, na een opmerking van Johnny Bragg toen de twee de binnenplaats overstaken terwijl het regende.


1962 - Geboorte Ben Crabbé, muzikant, presentator en televisiemaker. Vanaf 1988 drumde hij bij De Kreuners. Sinds 5 september 1994 presenteert hij het televisiespel 'Blokken'. Hij wordt 61 jaar.


1981 - Jody Bernal, Nederlands zanger en DJ die in 2000 een zomerhit had met het Spaanstalige nummer 'Que si, que no', naar het origineel van El Simbolo, een groep uit Argentinië. Hij wordt 42 vandaag.

Comments


bottom of page