top of page

12 december

1940 - Geboorte Dionne Warwick. Ze groeide op in een echt gospel gezin. Op 6 jarige leeftijd zong ze voor het eerst in haar lokale kerk en al snel werd ze vast lid van het koor. Als ze wat ouder was, richtte ze samen met haar zus DeeDee en haar tante Cissy Houston (later de moeder van zangeres Whitney Houston) de groep The Gospelaires op. Burt Bacharach ontdekte haar tijdens een sessie en adviseerde haar solo verder te gaan. Haar eerste single 'Don't Make Me Over' verscheen in 1962. Haar grootste hit scoorde ze met '(Theme From) Valley of the Dolls', met op de B-kant 'I Say A Little Prayer'. In 1982 werkte ze samen met de Bee Gees aan het album Heartbreaker. In 1985 maakte ze samen met Burt Bacharach het nummer 'That's What Friends Are For', een nummer waarvan de opbrengst naar de strijd tegen AIDS ging. Op het nummer zijn naast Dionne zelf ook Elton John, Gladys Knight, en Stevie Wonder te horen. Het nummer leverde haar een Grammy op. Dionne Warwick wordt 83 jaar.

1938 - Geboorte Amerikaanse zangeres en actrice Connie Francis, bekend van de liedjes 'Who's sorry now?', 'Everybody's somebody's fool', 'Lipstick on your collar', 'Blue winter' en 'Stupid cupid'. Ze zong ook in het Duits, o.a. 'Paradiso' en 'Wann du gehst. Films waarin ze meespeelde zijn 'Looking for love', 'Follow the boys' en 'When the boys meet the girls'. Connie Francis wordt 85 jaar.


1949 - Les Paul en Mary Ford trouwden met elkaar. Het echtpaar had vanaf 1950 hits met onder meer 'Tennessee Waltz', 'Mockin’ Bird Hill', 'How High The Moon' en 'Vaya Con Dios'. Op 19 januari 1963 gingen ze uit elkaar. Mary Ford overleed op 1 oktober 1977. Zij is 49 jaar geworden. Les Paul was 94 jaar als hij op 13 augustus 2009 in New York overleed. Tot vlak voor zijn dood speelde hij nog minstens één keer per week in de Iridium Night Club, Manhattan, New York.


1970 - 'My Sweet Lord' van George Harrison kwam binnen in de hitparade. Deze eerste solosingle van de ex-gitarist van The Beatles werd op 23 november uitgebracht. 'My Sweet Lord' stond vanaf 16 januari 1971 vier weken lang op de eerste plaats in Vlaanderen.


1970 - Smokey Robinson and the Miracles begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'Tears Of A Clown'. Het was de 26e Top 40-hit van de groep en de eerste nummer 1. Het lied werd in 1966 geschreven door Stevie Wonder en zijn producer Hank Cosby. Smokey Robinson schreef de tekst. In Vlaanderen bleef de single op de 7e plaats steken.


2003 - Mick Jagger werd 'Sir' nadat hij door prins Charles werd geridderd in Buckingham Palace. De 92-jarige vader van Mick Jagger was in het paleis om zijn zoon de prijs in ontvangst te zien nemen.


2007 - Ike Turner, de voormalige echtgenoot van Tina Turner, stierf op 76-jarige leeftijd in zijn huis in de buurt van San Diego, Californië. Ike Turner, die een productieve sessiegitarist en pianist was, werd door veel muziekhistorici gecrediteerd voor het maken van de eerste rock-'n-roll-plaat in 1951. Na in 1959 met Tina Turner te trouwen, bracht het paar een reeks hits uit, waaronder 'Nutbush City limits', 'Proud Mary', 'River deep, mountain high'. In 1976 verliet Tina Turner hem. In 1990 moest hij voor 18 maanden de cel in, o.a. voor cocaïnebezit. Autobiografie: "Takin' back my name".

Comments


bottom of page