top of page

11 januari

1999 - Overlijden Barry Pritchard, gitarist en zanger van The Fortunes. De grootste hit van de groep was 'You've Got Your Troubles', een Britse nummer 2 hit, nummer 7 zeven in Amerika en bij ons was de hoogste positie de 10e plaats.

1964 - 'Ring Of Fire The Best of Johnny Cash' werd het eerste nummer 1-album wanneer Billboard hun Country Album Chart lanceerde. Het was zijn zestiende album en het eerste verzamelalbum van Johnny Cash.


1964 - 'Louie Louie' van The Kingsmen stond op 1 in de Amerikaanse hitlijst. Een tijdlang werd de plaat door een handvol Amerikaanse radiostations verbannen vanwege de niet te ontcijferen teksten, die volgens geruchten ondeugende woorden zouden bevatten. Zelfs de F.B.I. onderzocht het lied, maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ze niets verkeerds konden vinden.


2005 - Voormalig Bread-gitarist en Academy Award-winnende songwriter James Griffin stierf op 61-jarige leeftijd in zijn huis in Nashville aan de gevolgen van kanker. Bread had hits met 'Make It With You', 'Baby I'm-a Want You' en 'Everything I Own'.

Comentários


bottom of page