top of page

11 december

1944 - Geboorte Brenda Mae Tarpley, beter bekend als Brenda Lee. Amerikaanse zangeres, actief onder de genres rockabilly, rock 'n roll, country en pop. Ze is het best bekend van de hits 'I'm Sorry' en 'Rockin' Around the Christmas Tree'. Ze werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, de Country Music Hall of Fame en de Rockabilly Hall of Fame. Ze wordt 79 jaar.

1946 - Bill Haley trouwde met Dorothy Crowe. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren. 6 jaar later, op 14 november 1952 werd de echtscheiding uitgesproken. Vier dagen later trouwde Bill Haley met Barbara Joan Cupchak. Uit dit huwelijk werden vijf kinderen geboren. In 1960 gingen ook zij uit elkaar. Drie jaar later trouwde Bill Haley met Martha Velaesco. Zij bleven tot zijn dood op 9 februari 1981 samen. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren.


1950 - Geboorte Amerikaanse zanger en basgitarist Jermaine Jackson. Hij is vooral bekend als broer van Michael en één van de leden van The Jackson 5/The Jacksons. In de jaren 80 had hij solohits met 'Do what you do', 'The sweetest sweetest' en 'When the rain begins to fall' (met Pia Zadora). Hij wordt vandaag 73 jaar.


1957 - De toen 22-jarige zanger/pianist Jerry Lee Lewis trouwde met zijn achternichtje, Myra Gale Brown. Dit huwelijk heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, omdat zij pas dertien jaar oud was. Bovendien was hij voor de wet nog getrouwd met Jane Mitcham. Pas op 13 mei 1958 werd hun scheiding officieel uitgesproken. Jerry Lee Lewis en Myra Gale Brown zijn dertien jaar met elkaar getrouwd geweest.


1958 - The Coasters namen het liedje 'Charlie Brown' op. King Curtis speelde de saxofoonsolo tijdens de opname. Deze single kwam op 2 februari 1959 binnen in de Billboard Hot 100. Charlie Brown van The Coasters bereikte op 9 maart 1959 de tweede plaats. In Vlaanderen kwam die niet verder dan de 16e plaats.


1964 - Om te vieren dat zijn live-LP in de top-dertig van de Amerikaanse albumlijst stond, ging Sam Cooke een avondje stappen in Los Angeles. In een club ontmoette hij de 22-jarige Elisa Boyer. Samen reden zij naar het Hacienda Motel waar zij zich als meneer en mevrouw Sam Cooke lieten inschrijven. Even later vluchtte Elisa Boyer hun motelkamer uit. Zij nam enkele kledingstukken van Sam Cooke mee. Kwaad rende Sam Cooke het kantoor van het motel binnen. Hij dacht dat Elisa Boyer zich hier had verstopt. In het kantoor werd de zanger neergeschoten door Bertha Franklin, de manager van het motel. Zij dacht dat Sam Cooke het meisje wilde verkrachten. Volgens het politierapport heeft Bertha Franklin uit zelfverdediging gehandeld. Sam Cooke is 29 jaar geworden.


1973 - Karen en Richard Carpenter kregen in Amerika goud voor 'Top Of The World'. Deze single stond vanaf 1 december 1973 twee weken lang op de eerste plaats van de Billboard Hot 100.


2003 - Overlijden van de Vlaamse actrice Ann Petersen. Zij begon haar loopbaan in 1960 bij het Nederlands Kamertoneel. Ze speelde onder meer in de films 'Mira, 'Vrijdag', 'Hector', 'Manneken Pis' en 'Pauline & Paulette', een film die 17 internationale prijzen in de wacht sleepte. Zij speelde ook mee in vele series op de Vlaamse openbare omroep: 'Slisse & Cesar', 'Wij, Heren van Zichem' en 'Kapitein Zeppos'. Vanaf 1996 tot aan haar overlijden was ze ook te zien in de soap 'Thuis', als Florke ('ons moe'). Ze speelde voorts in de VTM-reeks 'Lili en Marleen' waarin ze de rol vertolkte van Tante Gusta. Ann Petersen is 76 jaar geworden.

bottom of page