top of page

11 augustus

2020 - Overlijden van de Amerikaanse zanger Trini Lopez. In 1963 scoorde hij zijn eerste grote hit met 'If I had a hammer'. Daarna volgden oa. 'La Bamba' en 'This is your land'. Hij overleed op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van Covid 19.


1949 - Geboorte Eric Carmen, Amerikaanse zanger, songwriter, gitarist en toetsenist, die met The Raspberries in 1972 een hit had met 'Go All The Way'. Solo had hij succes met 'All By Myself' uit 1976, en 'Hungry Eyes' uit de film 'Dirty Dancing'. Eric Carmen wordt vandaag 74 jaar.


1952 - Geboorte Luc Caals, Vlaams acteur, komiek en presentator. De eerste bekendheid van Luc Caals kwam met het orkestje "The New Born". In 1974 begeleidde hij eventjes Micha Marah.

Naast zanger was Luc Caals vanaf 1980 ook 16 jaar lang artistiek directeur van Bredene Palace. Eind jaren 80 en de eerste helft van de jaren 90 werkte hij in het programma van Bobbejaan Schoepen in het pretpark Bobbejaanland. Aan het begin van de jaren 90 werd hij bekend door het Echt Antwaarps Theater. Daarna kwamen verschillende rollen in theater en op VTM, waaronder 'Lilli en Marleen', 'Familie', 'Bompa' en 'Kabouter Plop'. Luc Caals wordt 71 jaar.


1954 - Geboorte Joe Jackson, Britse zanger, songwriter, die vooral in de jaren 80 hits had: 'Is she really going out with him', 'Real men' en 'Happy ending'. Hij viert vandaag zijn 69ste verjaardag.


2014 - Overlijden Robin Williams, Amerikaans komiek en acteur. Hij stond bekend voor zijn vele imitaties en de verschillende stemmetjes die hij gebruikte tijdens zijn optredens. Voor zijn bijrol in 'Good Will Hunting' kreeg hij in 1998 een Academy Award. Daarnaast kreeg hij meer dan veertig andere acteerprijzen toegekend, waaronder Golden Globes voor 'Good Morning Vietnam', 'The Fisher King' en 'Mrs. Doubtfire'. Op 11 augustus 2014 werd zijn lichaam in zijn woning gevonden. Hij had zelfmoord gepleegd. De acteur kampte al decennia lang met een alcoholverslaving en was volgens zijn woordvoerster al enige tijd depressief. Drie dagen na zijn overlijden verklaarde zijn weduwe dat hij sinds kort wist dat hij aan de ziekte van Parkinson leed. Robin Williams is 63 jaar geworden.

bottom of page