10 oktober

1963 - Overlijden Edith Piaf, Franse zangeres die wereldwijde bekendheid kreeg. . Zij zong chansons, waarvan de bekendste zijn: 'La vie en rose', 'Non, je ne regrette rien' en 'Milord'. Ze is 46 jaar geworden.

1933 - Het eerste synthetische wasmiddel (Dreft) kwam op de markt.


1944 - Geboorte Juul Kabas, Vlaamse volkszanger. Hij is de broer van Marc Dex en de oom van Barbara Dex. Juul Kabas begon in het orkest van zijn broer Marc tijdens diens topperiode en zorgde hierin voor de komische noot tot hij zelf zijn eerste hit scoorde. Zijn bekendste nummers zijn 'Ze noemen mij de Juul Kabas' en ''t Zijn zotten die werken'. Hij wordt 77 jaar.


1979 - The Rose ging in Los Angeles in première. In deze bioscoopfilm speelde Bette Midler een aan lager wal geraakte zangeres. De scenarioschrijvers Michael Cimino en Bo Goldman hebben het bewogen leven van Janis Joplin als gegeven genomen.


2010 - Overlijden Solomon Burke, Amerikaanse soulzanger. Hij is één van de muzikanten die begin jaren 60 aan de wieg stonden van de soulmuziek. Alhoewel hij nooit grote hits heeft gehad, is een aantal van zijn nummers uitgegroeid tot klassiekers, die meerdere malen zijn uitgevoerd door andere artiesten. 'Everybody needs somebody to love' is hiervan de bekendste. Hij is 74 jaar geworden.