top of page

10 oktober

1963 - Overlijden Edith Piaf, Franse zangeres die wereldwijde bekendheid kreeg. . Zij zong chansons, waarvan de bekendste zijn: 'La vie en rose', 'Non, je ne regrette rien' en 'Milord'. Ze is 46 jaar geworden.

1933 - Het eerste synthetische wasmiddel (Dreft) kwam op de markt. 1953 - Geboorte Midge Ure, Schots zanger, gitarist en componist, bekend als zanger van de band Ultravox, die hits scoorden met 'Vienna' en 'Dancing with tears in my eyes'. Later scoorde hij ook nog een solohit met 'If I was'. Midge Ure wordt 70 jaar. 1963 - In Londen ging 'From Russia With Love', de tweede James Bond-film, in première. Naast Sean Connery als geheim agent 007 speelt Robert Shaw een hoofdrol als de KGB-moordenaar Red Grant. De titelsong is geschreven door Lionel Bart. Matt Monro is de zanger. Deze single kwam op 14 november 1963 binnen in de Britse hitparade en bereikte de twintigste plaats.

1979 - 'The Rose' ging in Los Angeles in première. In deze bioscoopfilm speelde Bette Midler een aan lager wal geraakte zangeres. De scenarioschrijvers Michael Cimino en Bo Goldman hebben het bewogen leven van Janis Joplin als gegeven genomen. 1979 - Sinds deze dag in het Fleetwood Mac Day in Los Angeles. Op dezelfde dag onthulden de leden van Fleetwood Mac hun ster op The Hollywood Walk Of Fame. 1980 - Het album 'The River' van Bruce Springsteen werd uitgebracht. The River kwam op 25 oktober 1980 binnen in de LP Top 50 en bereikte de derde plaats. Naast de titelsong staan op deze dubbel-LP o.a. 'Independence Day' en 'Hungry Heart'.


2010 - Overlijden Solomon Burke, Amerikaanse soulzanger. Hij is één van de muzikanten die begin jaren 60 aan de wieg stonden van de soulmuziek. Alhoewel hij nooit grote hits heeft gehad, is een aantal van zijn nummers uitgegroeid tot klassiekers, die meerdere malen zijn uitgevoerd door andere artiesten. 'Everybody needs somebody to love' is hiervan de bekendste. Hij is 74 jaar geworden.


  • 1921: Warmste oktober-decade van de eeuw: gemiddelde temperatuur: 18,3 °C.

  • 1975: Van 10 tot 13 oktober valt er plaatselijk sneeuw in het land.

  • 1979: Maximumtemperatuur tot 26,4 °C in Virton en 26,5 °C in Genk.

bottom of page