top of page

10 januari

1964 - Onder productionele leiding van George Martin nam Cilla Black in de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen 'Anyone Who Had A Heart' op. Deze single werd op 31 januari uitgebracht. Vanaf 27 februari stond 'Anyone Who Had A Heart' drie weken lang op de eerste plaats. Hiermee versloeg Cilla Black in Groot-Brittannië de originele versie van Dionne Warwick. Haar vertolking kwam niet verder dan 42 in de Britse hitparade.

1945 - Geboorte Rod Stewart, zanger, songwriter. Zanger van the Jeff Beck Group en The Faces, maar voornamelijk bekend als soloartiest, voetballiefhebber en womaniser. 'Maggie May' was zijn grote doorbraak. Hij wordt vandaag 79 jaar.


1963 - In Londen ging de bisocoopfilm 'Summer Holiday' in première. Helaas kon de hoofdrolspeler, Cliff Richard, niet bij deze eerste vertoning aanwezig zijn. Gillende fans versperden hem de toegang tot het theater. Het tieneridool vluchtte naar het appartement van zijn manager aan de overkant van de straat. 1971 - Overlijden Franse mode-ontwerpster Coco Chanel. Ze kreeg de bijnamen 'de Grootmoeder van de Haute Couture' en 'de Koningin van het Mantelpak'. Ze ontwikkelde ook parfums, haar 'Chanel N°5' werd wereldwijd populair.


1981 - De lachversie’ van 'Are You Lonesome Tonight' van Elvis Presley kwam postuum binnen in de hitlijsten. Deze versie werd op 21 augustus 1969 opgenomen tijdens een avond voor genodigden in het International Hotel in Las Vegas. Hier trad Elvis Presley van 31 juli t/m 28 augustus 1969 dagelijks op. Hij schoot in de lach als hij, tijdens het zingen van 'Are You Lonesome Tonight', een kale man in het publiek zag. In plaats van de tekstregel “Do you gaze at your doorstep and picture me there”, zong hij “Do you gaze at your bald head and wish you had hair”.


1997: Koudste januari-decade van de eeuw in Ukkel met een gemiddelde temperatuur van −7,1 °C.


2008 - Overlijden Engelse zanger en basgitarist Rod Allen. Hij was de medeoprichter van 'The Fortunes' die we kennen van de hits 'You've got your troubles', 'Here it comes again', 'Caroline', 'Freedom come freedom go' en 'Here comes that rainy day feeling again'. Hij is 63 jaar geworden.


2016 - Overlijden van de Britse zanger, songwriter, muziekproducent en acteur David Bowie. Hij werd op 8 januari 1947 geboren als Davy Jones. In 1969 brak hij door bij het grote publiek met de hit 'Space Oddity'. In 1972 veroverde hij de wereld als Ziggy Stardust. Hij groeide hiermee uit tot één van de iconen van de glamrock. In 1975 veranderde hij drastisch zijn imago. In 1983 groeide hij door het album 'Let’s Dance' en de gelijknamige single uit tot een nog grotere superster. In 1988 scoorde hij, in duet met Tina Turner, een nr.1-hit met 'Tonight'. Hij is 69 jaar geworden.

コメント


bottom of page