top of page

10 december

1975 - ABBA bracht 'Fernando' uit. Het nummer is één van ABBA's bestverkochte singles aller tijden, met zes miljoen verkochte exemplaren in 1976 alleen . Het lied is geschreven voor groepslid Anni-Frid Lyngstad en is opgenomen op haar debuutalbum uit 1975 Frida ensam.

1949 - Fats Domino nam zijn eerste nummers op voor Imperial Records. Eén van die nummers heette ‘The Fat Man’, wat later zijn bijnaam werd.


1967 - De Amerikaanse soulzanger, songwriter Otis Redding kwam om het leven bij een vliegtuigongeluk. Otis Redding en zijn band waren de dag ervoor in Cleveland, Ohio voor een optreden in de lokale 'Upbeat'-televisieshow. Het vliegtuig met Otis Redding en zijn band stortte om 15.28 uur neer in het ijskoude water van Lake Monoma bij Madison. Otis Redding kwam om het leven bij de crash, samen met leden van The Bar-Kays. Ben Cauley was de enige persoon die de crash overleefde. Otis Redding was 26 jaar.


1983 - De Amerikaanse zanger Gene Bricker is overleden. Hij was lid van The Marcels die in 1961 de Amerikaanse en Britse nummer 1 scoorde met een doo-wop-cover van de ballad 'Blue Moon'. De plaat verkocht meer dan een miljoen exemplaren en werd bekroond met een gouden schijf.


2007 - Overlijden Arne Jansen, Nederlandse zanger. Hij pleegde zelfmoord op zijn boerderij in Silvolde (hij was zwaar depressief na de recente dood van een broer en een zus). Hij was eerst kapper van beroep en trainde ook politiehonden en fokte minipaarden. In 1972 had hij de grootste hit uit zijn loopbaan: 'Meisjes met rode haren'. Hij is 56 jaar geworden. 2021 - Overlijden Robert Michael Nesmith, Amerikaans muzikant, songschrijver, acteur, producent, auteur, zakenman en filantroop. Hij is bekend geworden als gitarist en zanger van The Monkees. Hij is 78 jaar geworden.


Ook jarig: Kristel Verbeke (48) en Jonas Van Geel (39)


bottom of page