top of page

10 april

2003 - Little Eva verloor haar strijd tegen kanker. Ze werd op zestienjarige leeftijd ontdekt door Carole King. Carole King en haar man Gerry Goffin schreven voor Little Eva het liedje The Loco-Motion. Een wereldhit in 1962 voor Little Eva. Zij is 57 jaar geworden.

1937 - Geboorte Lily Castel. Samen met Jacques Raymond vertegenwoordigde ze in 1971 België op het Eurovisiesongfestival met 'Goeiemorgen, morgen'. Ze moesten last minute Nicole en Hugo vervangen omdat Nicole geelzucht had. Lily Castel wordt 86.


1962 - De Flintstones waren voor het eerst op tv. De belevenissen van Fred en Betty en Barney en Wilma. De Flintstones was een serie van het duo Hanna/Barbera. In België stond de serie samen met Bonanza jarenlang bovenaan de lijst van meest geliefde tv-programma's. 1967 - Marvin Gaye nam zijn versie van 'I Heard It Through The Grapevine' op. Het nummer werd voor het eerst opgenomen door The Miracles en was in 1967 ook een 'million seller' voor Gladys Knight and the Pips.


1970 - Een zwarte dag voor de fans van The Beatles. Paul McCartney maakte op een persconferentie bekend dat hij uit de band stapte. Daarmee kwam er een eind aan The Beatles. Op het moment dat Paul de pers te woord stond, waren ze nog razend populair. "Let it Be" stond hoog in de hitlijsten en in juni van dat jaar was "The Long and Winding Road" een hit.


1973 - Geboorte Sam Gooris. In 1989 werd de toen zestienjarige Sam Belgisch kampioen Soundmix met een imitatie van Shakin’ Stevens. In 1992 behaalde hij zijn eerste grote hit: 'Marijke'. Er werden 25.000 singles van verkocht, wat een gouden plaat opleverde. Andere hits van Sam Gooris waren onder andere 'Kom m'n liefste meisje', 'Laat het gras maar groeien' en 'Basketsloefkes'. Hij wordt 50 jaar.


1984 - Nate Nelson, leadzanger van The Flamingos op hun hit 'I Only Have Eyes For You' uit 1959, stierf op 52-jarige leeftijd aan een hartaandoening, een dag nadat zijn vrouw zijn fans had gesmeekt om een ​​hart te vinden voor haar zieke echtgenoot.


2005 - Overlijden Wally Tax. Hij kampte al enige tijd met een zwakke gezondheid. Wally Tax was in de jaren zestig de zanger van The Outsiders. In 1974 had Wally Tax enkele solo-hits waarvan 'Miss Wonderful' de bekendste is.bottom of page