10 april

Vandaag is Lily Castel jarig! Ze werd geboren op 10 april 1937. Samen met Jacques Raymond vertegenwoordigde ze in 1971 België op het Eurovisiesongfestival met 'Goeiemorgen, morgen'. Ze moesten last minute Nicole en Hugo vervangen omdat Nicole geelzucht had.


1962: De Flintstones waren voor het eerst op tv. De belevenissen van Fred en Betty en Barney en Wilma. De Flintstones was een serie van het duo Hanna/Barbera. In België stond de serie samen met Bonanza jarenlang bovenaan de lijst van meest geliefde tv-programma's.


1970: Een zwarte dag voor de fans van The Beatles. Paul McCartney maakte op een persconferentie bekend dat hij uit de band stapte. Daarmee kwam er een eind aan The Beatles. Op het moment dat Paul de pers te woord stond, waren ze nog razend populair. "Let it Be" stond hoog in de hitlijsten en in juni van dat jaar was "The Long and Winding Road" een hit.


1973: Geboorte Sam Gooris. In 1989 werd de toen zestienjarige Sam Belgisch kampioen Soundmix met een imitatie van Shakin’ Stevens. In 1992 behaalde hij zijn eerste grote hit: 'Marijke'. Er werden 25.000 singles van verkocht, wat een gouden plaat opleverde. Andere hits van Sam Gooris waren onder andere 'Kom m'n liefste meisje', 'Laat het gras maar groeien' en 'Basketsloefkes'.

Op 24 december 1999 trouwde hij met Kelly Pfaff. Ze hebben twee kinderen: Shania die 21 wordt in mei en Kenji die 20 wordt in november.


2005: Overlijden Wally Tax. Hij kampte al enige tijd met een zwakke gezondheid. Wally Tax was in de jaren zestig de zanger van The Outsiders. In 1974 had Wally Tax enkele solo-hits waarvan 'Miss Wonderful' de bekendste is.