top of page

1 juni

1934 - Geboorte Pat Boone, Amerikaanse zanger en acteur. Aanvankelijk maakte hij rock-'n-roll, later in zijn carrière stapte hij over op gospelmuziek. We kennen hem van 'Love letters in the sand', 'April love' en 'Speedy Gonzalez'. Hij wordt 88 jaar.

1947 - Geboorte Ronald David Wood, beter bekend als Ron Wood of Ronnie Wood, gitarist van The Faces en The Rolling Stones. Daarnaast bracht hij verschillende soloalbums uit, heeft hij een eigen radioprogramma en houdt hij zich bezig met schilderkunst. Hij wordt 75 jaar.


1957 - Sam Cooke nam 'You Send Me' op. Het was een compositie van zijn broer, Charles Cooke. De single kwam op 21 oktober 1957 de Billboard Top 100 binnen en stond vanaf 2 december drie weken op de eerste plaats.


1967 - Het Beatles-album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' kwam uit in het Verenigd Koninkrijk. Het album behoort tot de belangrijkste en invloedrijkste albums aller tijden, omdat dit één van de eerste lp's was die zich, mede door de opvallende hoes, meer presenteerde als een artistiek werk dan als een verzameling liedjes. Op de LP staan enkele belangrijke Beatles-nummers, waaronder de titeltrack, 'A Day in the Life', 'With a Little Help from my Friends' en 'Lucy in the Sky with Diamonds'.

1986 - De toen net achttien jaar geworden Kylie Minogue maakte haar debuut in de Australische televisieserie Neighbours. Eén van haar tegenspelers was de vandaag jarige Jason Donovan.


1987 - Overlijden Jef Cassiers, Vlaams acteur en filmregisseur, vooral bekend van Johan en de Alverman. 1991 - Overlijden David Ruffin. Van 1963 tot 1968 was hij lid van The Temptations. Op 1 juni 1991 werd hij in allerijl door de chauffeur van een limousine naar een ziekenhuis in Philadelphia gereden nadat hij een overdosis cocaïne had genomen. Het mocht niet baten. Bij aankomst was de Amerikaanse soulzanger al overleden. David Ruffin is vijftig jaar geworden.


2003 - Overlijden Joe Harris. HIj is onze ster van de week. Je hoort hem de ganse week regelmatig langskomen met zijn grootste hits.

2013 - Overlijden Miel Cools, Vlaamse zanger, gitarist en kleinkunstenaar. Hij wordt de 'Nestor' van de kleinkunst' in Vlaanderen genoemd. Zijn bekendste nummers zijn 'Boer Bavo', 'Houden van', 'De Troubadours', 'De Zeven Zwanen' en 'Niet Bang Zijn'. Miels Cools is 78 jaar geworden.


TOP 5 - juni 1957

5. Nat King Cole - Stardust 4. Guy Mitchell - Singing the blues 3. The Platters - I'm sorry 2. Bob Benny - Cindy oh Cindy 1. Harry Belafonte - Banana boat

bottom of page