top of page

1 juli

1967 - Scott McKenzie scoorde een wereldhit met het liedje 'San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)'. Het lied werd een soort volkslied voor de "Love Generation". Het nummer werd geschreven en geproduceerd door John Phillips van The Mamas and The Papas. Zelf kon Scott McKenzie trouwens ook schrijven. Hij schreef onder meer mee aan de hit 'Kokomo' van The Beach Boys.


1849 - De eerste Belgische postzegel werd uitgegeven, deze droeg de beeltenis van koning Leopold I.

1903 - In Parijs ging de eerste Ronde van Frankrijk van start. Het evenement was een initiatief van Henri Desgrange. Winnaar werd de 32-jarige Fransman Maurice Garin. Hij won drie van de zes etappes. 1943 - Geboorte Jeff Wayne, muzikant/zanger die het meest bekend is van zijn muzikale versie van 'The War of The Worlds' van H.G. Wells. In 1978 kwam het album 'Jeff Wayne's Musical Version of the War of the Worlds' uit. Dit werd een groot succes met de singles 'The eve of the war' en 'Forever autumn'. Hij wordt 80 jaar. 1945 - Geboorte Deborah Harry, Amerikaanse zangeres, songwriter en actrice. Met de band Blondie had ze enkele grote hits waaronder Heart Of Glass', 'Atomic' en 'Call me'. Als soloartiest scoorde ze in 1986 met 'French Kissing In The USA'. Ze wordt 78 jaar. 1952 - Geboorte Dan Aykroyd, Canadese filmacteur en komiek. Hij werd in 1989 genomineerd voor een Academy Award voor zijn rol in 'Driving Miss Daisy'.Samen met John Belushi was hij ook te zien in de film 'The Blues Brothers'. Hij wordt 71 jaar. 1972 - 'How Do You Do' van het Nederlandse duo Mouth & MacNeal kwam binnen in de albumlijst van Billboard. Op deze LP staan onder meer 'Land Of Milk And Honey' en uiteraard de titelsong, hun hit 'How Do You Do'. Het album bleef op 77 steken. De single bereikte op 22 juli 1972 de achtste plaats in de Billboard Hot 100. In Vlaanderen deden ze nog beter: 5 weken op de eerste plaats. 1972 - Corry Konings verliet Corry & De Rekels en ging solo verder. De zeventienjarige Hanny Bakkum uit Alkmaar was haar opvolgster. De naam van de groep werd veranderd in Hanny & De Rekels. Op 22 juli 1972 kwam de single 'Mario' van Hanny & De Rekels binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte de vierde plaats. 'Jij Hebt Me Bedrogen' was de eerste solosingle van Corry Konings. Die bleef steken op plaats twintig in de Nederlandse Top 40. 1991 - Overlijden Michael Landon, Amerikaans acteur, producent en tv-regisseur. Hij werd vooral beroemd door zijn hoofdrollen in drie tv-series. In de jaren zestig speelde hij Little Joe in Bonanza. In de jaren zeventig tot in de jaren tachtig speelde hij Charles Ingalls in 'Het kleine huis op de prairie' en later in 'Highway to Heaven' als een engel, eveneens in de jaren tachtig. Hij is 54 jaar geworden.


1999 - Overlijden Guy Mitchell aan complicaties ten gevolge van een operatie. Guy Mitchell werd in 1927 in Detroit geboren als Albert Carnic in een Kroatisch immigrantengezin. In 1947 maakte hij als Al Cernick zijn plaatdebuut. Twee jaar later veranderde hij zijn naam in Al Grant. Sinds 1950 ging hij als Guy Mitchell door het leven en stond hij geregeld in de hitparade met onder meer 'My Heart Cries For You', 'My Truly Truly Fair', 'Singing The Blues' en 'Heartaches By The Number'. Guy Mitchell is 72 jaar geworden.


2004 - Overlijden Marlon Brando, één van de grootste Amerikaanse acteurs. Bekende films waarin hij speelde waren 'The Godfather', 'A Streetcar named Desire' en 'Last tango in Paris'. Hij is 80 jaar geworden.


2005 - Overlijden Renaldo 'Obie' Benson, één van de The Four Tops. Hij is één van de componisten van 'What’s Going On', een grote hit voor Marvin Gaye in 1971. Renaldo ‘Obie’ Benson is 69 jaar geworden.


2005 - Overlijden Luther Vandross. Op jonge leeftijd begon hij zijn muzikale carrière in The Crests. In 1978 componeerde hij 'A Brand New Day' voor The Wiz. In deze bioscoopfilm speelden Michael Jackson en Diana Ross de hoofdrollen. 'Never Too Much' was in 1981 zijn eerste solohit in de Billboard Hot 100. Op 16 april 2003 werd Luther Vandross getroffen door een beroerte. Sindsdien verscheen hij niet meer in het openbaar. In juni 2003 werd zijn album 'Dance With My Father' uitgebracht. Hiervoor werd hij onderscheiden met vier Grammy Awards. In totaal heeft Luther Vandross meer dan 25 miljoen platen verkocht. Hij is 54 jaar geworden.bottom of page