1 januari

1960 - Johnny Cash gaf een gratis concert voor gedetineerden in de San Quentin-gevangenis in Californië. Sinds dan was de zanger regelmatig achter gevangenismuren te vinden voor speciale live-optredens. Van zijn show op 24 februari 1969 verschenen een album en de succesvolle single 'A Boy Named Sue'. Deze single kwam op 26 juli 1969 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de tweede plaats.

1964 - Door de BBC werd om zes over half zeven ’s avonds de allereerste aflevering van Top Of The Pops uitgezonden. Dit muziekprogramma werd vanuit een oude kerk in Manchester gepresenteerd door Jimmy Savile. The Rolling Stones openden de show met 'I Wanna Be Your Man'. Hierna volgden Dusty Springfield met 'I Only Want To Be With You', The Dave Clark Five met 'Glad All Over', The Hollies met 'Stay' en The Swinging Blue Jeans met 'Hippy Hippy Shake'. Tot slot van deze eerste Top Of The Pops-aflevering werden filmfragmenten getoond van Cliff Richard & The Shadows, Freddie & The Dreamers en The Beatles.


1964 - The Beach Boys begonnen in de Western Recorders-studio in Hollywood aan de opnamen van 'Fun Fun Fun' en 'The Warmth Of The Sun'. 'Fun Fun Fun', met op de B-kant 'Why Do Fools Fall In Love', werd op 3 februari 1964 op single uitgebracht, kwam op 15 februari de Billboard Hot 100 binnen en bereikte de vijfde plaats. 'Why Do Fools Fall In Love' werd in 1956 een hit voor Frankie Lymon & The Teenagers.


2014 - Overlijden liedjesschrijver en journalist Herman Pieter de Boer. In 1973 brak hij door als schrijver met het boek 'De Vrouw In Het Maanlicht En Andere Zonderlinge Verhalen'. Herman Pieter De Boer was ook actief als liedjesschrijver. Zo schreef hij voor Ramses Shaffy het nummer 'Laat Me'. Ook de hits 'Annabel' van Hans de Booij, 'Op Een Onbewoond Eiland' en 'Ik Heb Zo Waanzinnig Gedroomd' van Kinderen Voor Kinderen zijn van zijn hand. Voor Lenny Kuhr schreef hij in 1980 de hit 'Visite'. Herman Pieter de Boer is 85 jaar geworden.