top of page

9 oktober

1991 - Overlijden van de Duitse zanger Roy Black. In Duitsland had Roy Black hits met onder meer 'Ganz Im Weiss', 'Wunderbar Ist Die Welt', 'Das Mädchen Carina' en 'Für Dich Allein'. Bij ons is hij vooral bekend van 'Schön Ist Es Auf Der Welt Zu Sein' . Roy Black is 47 jaar geworden.

1957 - Geboorte Herman Brusselmans. Schrijver, dichter en columnist. Zijn oeuvre omvat in 2020 85 boeken. Herman Brusselmans wordt vandaag 66 jaar. 1958 - De Amerikaanse rockabilly zanger en -gitarist Eddie Cochran nam ‘C’mon Everybody’ op. Veel van zijn nummers gaan over de vreugdes van het leven als tiener. Hij werd hierdoor weleens vergeleken met Buddy Holly. Andere van zijn bekendste nummers zijn 'Summertime Blues' en 'Three Steps to Heaven'.


1969 - Voor het eerst werd de n°1 in Top Of The Pops niet uitgezonden. De BBC vond ‘Je T’Aime…Moi Non Plus’ van Serge Gainsbourg en Jane Birkin niet door de beugel kunnen.


1978 - Overlijden Jacques Brel, zanger, componist en tekstschrijver die begin jaren 60 uitgroeide tot een internationale beroemdheid. In 1955 stond Jacques Brel aan de vooravond van zijn doorbraak. In de Brusselse Ancienne Belgique verzorgde hij een week lang het voorprogramma van Bobbejaan Schoepen. In 1956 beleefde hij zijn doorbraak met het succesvolle plaatje 'Quand on n'a que l'amour'. Andere hits van hem zijn: 'Ne me quitte pas', 'Le moribond', 'Le plat pays', 'Bruxelles' en 'Amsterdam'. Na zijn afscheid van het podium in 1967 was hij enige tijd actief als filmacteur en -regisseur. Hij is 49 jaar geworden.


1980 - Op zijn 40ste verjaardag bracht John Lennon zijn nieuwe single ‘(Just Like) Starting Over’ uit. Het bereikte nummer één in zowel Amerika als Engeland nadat hij op 8 december 1980 werd vermoord. Het was John Lennons laatste single die tijdens zijn leven werd uitgebracht.


2009 - Overlijden Dré Steemans beter bekend als Felice. Op TV presenteerde hij o.a. de ludieke quiz 'Felice!' en het kookprogramma '1000 seconden' samen met Herwig Van Hove. Eén van zijn meest populaire programma's was het muzikale spelprogramma 'Het Swingpaleis'. Hij stond ook mee aan de wieg van Radio Donna. Hij had onder meer een kookrubriek in het programma 'Vrouwentongen' van Leen Demaré. Hij is 54 jaar geworden.

Comentários


bottom of page