9 mei

Vandaag is het moederdag! Aan alle mama's, moekes, moeders, grootmoeders, ... een mooie moederdag gewenst!


1959 - Het Britse muziekblad Melody Maker begon met een Juke Box Top 20. Deze lijst werd samengesteld in samenwerking met tweehonderd openbare gelegenheden, verspreid over het hele land, waar een jukebox stond.

1969 - 'Love Me Tonight' van Tom Jones werd uitgebracht. Het was zijn 10e hit in Vlaanderen en bereikte de tweede plaats.


1987 - Johnny Logan won voor de tweede keer de internationale finale van het Eurovisie Songfestival met 'Hold Me Now'. De groep Wind werd tweede voor West-Duitsland met 'Lass Die Sonne In Dein Herz'. België eindigde op de elfde plaats met 'Soldiers Of Love', gezongen door Lilian Saint Pierre.


2008 - Frans Bauer trad in het huwelijk met Mariska van Rossenberg. Het stel kent elkaar sinds 1991. Zij hebben inmiddels drie kinderen: Christiaan, Jan en Frans Junior.


2020 - Overlijden van de Amerikaanse zanger en pianist Little Richard. Zijn eerste grote succes had hij in 1955 met 'Tutti Frutti'. Met hits als Long Tall Sally, Lucille en Good Golly Miss Molly drukte hij een eigen stempel op de rock ‘n roll. In 1986 werd hij opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame. Little Richard is 87 jaar geworden.


JARIG VANDAAG: 1949 - Geboorte Billy Joel, Amerikaanse pianist, singer-songwriter en componist. Bekend van ballads als 'James' en 'She’s Always A Woman', maar ook van popnummers als 'Uptown girl' en 'Tell her about it'. Hij wordt vandaag 72 jaar.s