9 februari

Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat Bill Haley is overleden. Hij was pas 55. In 1952 richtte hij zijn eigen groep op: Bill Haley & His Comets. Voor Decca namen zij in 1954 hun eerste plaat 'Rock Around The Clock', een wereldhit. De song ontketende een ware rage. Andere hits waren: 'See you later Alligator' en 'Shake, rattle and roll'.


1976: Overlijden van Percy Faith, Amerikaanse componist en orkestleider van Canadese afkomst. Hij werd bekend met easy-listeningmuziek: 'Delicado', 'Theme from Moulin Rouge' en 'Theme from A Summer Place'. Daarnaast schreef hij ook nog filmmuziek. Percy Faith werd 67.


1997: Ook Brian Connolly, de zanger van The Sweet, overleed op een 9 februari . Hij werd in 1978 uit de groep gezet omdat zijn drankgebruik hem “onhandelbaar” maakte. Hij was nog maar 51.


Verjaardagen: 1940: Willem Vermandere, Vlaamse kleinkunstenaar, schrijver, dichter, beeldhouwer, schilder en zanger. Zijn bekendste nummers zijn 'Blanche en zijn peird', 'Duizend soldaten' en 'Ik plantte ne keer patatten''.


1945: Gérard Lenorman, Franse zanger en tekstschrijver. In 1976 en 1977 scoorde hij in Vlaanderen hits met 'La balade des gens heureux' en 'Voici les cléfs'.