top of page

8 mei

1954 - BBC Radio weigerde 'Such A Night' van Johnnie Ray te draaien. De programmaleiding achtte de tekst en de uitvoering 'te aanstootgevend'. Ondanks deze radioboycot werd het een nummer 1-hit in de Britse hitparade. In 1960 werd het ook een hit voor Elvis Presley. De Vlaamse zanger Erik De Clerk, beter bekend als Ricky Gordon, scoorde er dan weer een hit mee in 1974.

1886 - In Jacob’s Pharmacy in Atlanta in Georgia werd voor het eerst Coca Cola verkocht. Dit drankje werd “uitgevonden” door de apotheker John Pemberton. Tot de dag van vandaag is het recept een streng bewaakt geheim. 1940 - Geboorte Toni Tennille, van het man-en-vrouw-duo The Captain en Tennille die in 1980 de nummer 1-hit 'Do That To Me One More Time' hadden. Hij wordt 84 jaar. 1951- Geboorte Philip Bailey, Amerikaanse R&B-, soul-, gospel- en funkzanger, songwriter bij Earth, Wind & Fire, die we kennen van de hits 'Shining Star', 'Boogie Wonderland' en 'Let's Groove'. Als soloartiest scoorde hij in 1985 de Britse nummer 1 single 'Easy Lover', een duet met Phil Collins. Hij wordt 73 jaar. 1970 - De allerlaatste officiële LP van The Beatles werd uitgebracht: 'Let it be'. Naast de titelsong staan op deze LP 'The Long And Winding Road' en 'Get Back'.


1973 - Na tien weken kwam er een einde aan de bezetting van de nederzetting Wounded Knee in Zuid-Dakota door jonge Sioux-Indianen. Zij protesteerden tegen de sociale en economische achterstand van Indianen in de Verenigde Staten. Naar aanleiding van deze actie nam Redbone de single 'We Were All Wounded At Wounded Knee' op. In scherpe bewoordingen werd kritiek geleverd op het beleid van de Amerikaanse regering. Deze single stond vijf weken op de eerste plaats van de hitparade in Vlaanderen.


1975 - Geboorte Spaanse zanger, songwriter Enrique Iglesias, bekend van de hits 'Be With You' en 'Hero'. Hij wordt algemeen beschouwd als de King of Latin Pop en heeft wereldwijd meer dan 170 miljoen platen verkocht. Hij wordt 49 jaar.


1980 - De BRT startte met teletekst. De Belgische regering had hier echter geen toestemming voor gegeven. In de eerste maanden bestond de service slechts uit een paar pagina’s.


2008 - De Amerikaanse countryartiest Eddy Arnold stierf een week voor zijn 90e verjaardag een natuurlijke dood. Hij verkocht meer dan 85 miljoen platen en had 147 nummers in de Amerikaanse hitlijsten, waaronder 28 nummer 1-hits in de Billboard Country Singles-hitlijst. Hij werd ooit geleid door kolonel Tom Parker (die later Elvis Presley leidde). Eddy Arnold had in 1965 een hit te pakken met 'Make The World Go Away'. Wereld Ezeldag Deze dag is een blijk van respect voor één van de meest duurzame en respectabele dieren uit de familie paardachtigen. Door de geschiedenis heen heeft de ezel over de hele wereld gediend als rijdier en als lastdier op een aantal van de meest uitdagende terreinen en onheilspellende klimaten, en hij heeft dit met trots en uithoudingsvermogen gedaan. Het is niet verrassend dat het succes van deze beesten deels te danken is aan hun koppige karakter, en Wereld Ezel Dag eert hen hiervoor, samen met hun andere, misschien wel prijzenswaardigere eigenschappen.Kommentare


bottom of page