top of page

8 februari

1990 - De Amerikaanse zanger Del Shannon werd met een pistool naast zijn lichaam dood aangetroffen in zijn huis in Californië. 'Runaway' is zijn grootste hit. Del Shannon is 55 jaar geworden.

1883 - Levis Waterman vond de vulpen uit . 1936 - Jacques vroeg een octrooi aan voor een reep chocolade.


1946 - Geboorte Ivan Heylen, kleinkunstzanger die in 1973 bekend werd dankzij zijn hits 'De wilde boerndochtere' en 'De werkmens'. Hij is de broer van journalist en televisiemaker Martin Heylen. Ivan wordt vandaag 78 jaar.


1948 - Geboorte Martin De Jonghe, radiopresentator, komiek, tv-producer en programmamaker. Hij werkte van 1977 to 1998 bij de toenmalige BRT als programmamaker. Hij presenteerde het bekroonde radioprogramma 'Service telefoon' en 'Golfbreker'. Op televisie was hij de man achter het satirische televisieprogramma 'TV-touché'. Martin De Jonghe verbaasde iedereen in 1980 toen hij de man bleek te zijn achter de mysterieuze radiostem van de typetjes 'Vercruusse' en 'Boer Boer' in het radioprogramma 'Klaproosters' van Radio 2. Hij wordt 76 jaar.

.

1950 - Geboorte Paul Codde, acteur en voormalig omroeper. Hij werkte 25 jaar voor de openbare omroep als televisie-omroeper. Begin jaren 80 presenteerde hij het muziekprogramma 'Van Tijd tot Tijd' en het jeugdprogramma 'Sleutel'. Hij wordt 74 jaar.


1973 - Carly Simon kreeg een gouden plaat voor 'You're So Vain'.


1980 - Geboorte Free Souffriau. Eind 2007 deed ze mee aan het tweede seizoen van 'Steracteur, Sterartiest' en won ze de finale. Begin 2008 deed ze mee aan 'Zo is er maar één' met het lied 'Zoals een mooi verhaal' van Ann Christy. Ze won de voorronde en de halve finale, maar strandde in de finale op de derde plaats. Ze kroop ook een hele tijd in de huid van Mega Mindy. Ze wordt 44 jaar.


2021 - Overlijden Mary Wilson, Amerikaanse soulzangeres. Ze was van 1959 tot en met 1977 lid van The Supremes. Zij is trouwens de enige die van het begin tot het einde lid van deze groep is geweest. Ze is 76 jaar geworden. 2023 - Overlijden Amerikaanse componist, songwriter, platenproducent, pianist en zanger Burt Bacharach. Met Hal David schreef hij veel klassieke nummers, waaronder 'Close To You', 'Make it easy on yourself', 'Magic Moments' en 'I say a little prayer'. Hij won twee Oscars voor de filmscore voor Butch Cassidy en The Sundance Kid, en voor het nummer 'Raindrops Keep Fallin' On My Head '. De liedjes van Burt Bacharach zijn opgenomen door meer dan 1.000 verschillende artiesten. Hij is 94 jaar geworden.

bottom of page